Русия е готова да компенсира част от разходите на превозвачите

...
Русия е готова да компенсира част от разходите на превозвачите
Коментари Харесай

Русия предлага по-евтина и кратка алтернатива на Суецкия канал

Русия е подготвена да компенсира част от разноските на превозвачите за доставката на артикули по Северния морски път, тъй че разноските за превоз да са по-малки от превоза през Суецкия канал.

Това съобщи заместник-министърът за развиване на Далечния Изток и Арктика Александър Крутиков,

Маршрутът от Изтока до Европа през Арктика е доста по-кратък, в сравнение с през Суецкия канал, само че корабоплаването по Северния морски път е по-скъпо и рисковано.

" Цената на транспорта би трябвало да бъде по-малка от същия превоз през Суецкия канал, най-малко в началния стадий ", сподели Крутиков представен от Bloomberg.

За тази цел Русия може да сътвори държавен оператор, който да доставя артикули по Северния морски път. Операторът ще покрие разноските и рисковете на превозвачите по време на превоз.

Според Крутиков, с цел да се увеличи привлекателността на Северния морски път, съгласно този проект, ще са нужни към 10 години. " Превозвачите ще свикнат с инфраструктурата, ще се заинтересуват. Тогава можем да спрем да покриваме част от разноските и маршрутът ще бъде търговски преференциален ", сподели Крутиков.
 Снимка 448972
Източник:

По данни на Bloomberg, транспортът на товари през Арктика в този момент е с 36% по-скъп, в сравнение с през Суецкия канал. В същото време маршрутът за доставка по Северния морски път през Арктика от Европа до Азия е доста по-кратък от маршрута през Африка.

Дължината на Северния морски път от Санкт Петербург до Владивосток е 14 хиляди километра, а маршрутът сред тези градове през Суецкия канал е 23 хиляди километра.

Засега най-често танкери с полутечен газ на " Новатек " минават през Северно море. През септември 2019 година Лукойл беше първата компания, който изпрати арктически нефт до Китай по Северния морски път, напомня vestifinance.ru.
 Русия, Индия и Иран обмислят опция на Суецкия канал
Русия, Индия и Иран обмислят опция на Суецкия канал

Съкращава времето и цената на транспортите с 30-40 на сто
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР