Русия е бомбардирала 118 украински градове и села за 24

...
Русия е бомбардирала 118 украински градове и села за 24
Коментари Харесай

Война в Украйна: Русия удря повечето селища за един ден, казва Киев

Русия е бомбардирала 118 украински градове и села за 24 часа, повече от всеки различен ден тази година, споделя Украинският вътрешен министър Игор Клименко.

Той сподели, че 10 от 27-те района на Украйна са били атакувани и нападението е предизвикало смъртни случаи и ранени.

Много от засегнатите общности бяха покрай фронтовите линии на изток и юг.

Русия в продължение на седмици е обучавала доста от военната си огнева мощност против Авдиевка, стратегически значим град в източния район на Донецк.

" [Авдиевка] се заличава, разрушава. Има повече от 40 масирани обстрели против териториалната общественост през миналото денонощие “, сподели локалният водач Виталий Барабаш.

Той сподели, че двама цивилни са били убити и предизвести, че Русия натрупва трета вълна в своята атака. Украйна твърди, че Русия излива подкрепления в региона в опит да обкръжи и превземе града.

Двадесет офанзиви единствено в региона на Авдиевка бяха отблъснати във вторник, Украйна сподели генералният щаб на въоръжените сили.

Русия също по този начин ускори офанзивите против град Купянск в североизточната област Харков и се опита да спре украинските сили да си върнат територията към Бахмут.

Имаше и офанзиви надалеч от фронтовата линия, против жилищен блок, магазини и аптека в южния град Никопол на брега на река Днепър и в Кременчук, където неизползвана петролна рафинерия беше подпалена от съветски дрон.

Рафинерията в централния регион на Полтава е била няколко пъти цел от Русия и чиновници споделиха, че е била атакувана през ранните часове на сряда.

Рафинерията в Кременчук беше най-голямата в Украйна, до момента в който съветските офанзиви не я извадиха от работа няколко пъти седмици след пълномащабното навлизане.

Контраофанзивата на Украйна до момента е постигнала дребен прогрес в завладяването на земя, окупирана от съветските сили на юг и изток, предизвиквайки страхове от западните отмалялост от войната.

Един от най-близките съдружници на украинския водач, италианският министър председател Джорджия Мелони, обърна внимание на въпроса за умората по време на лъжливо позвъняване от двама съветски шегаджии, необятно известна с това, че се насочва към съперниците на Кремъл.

" Виждам, че има доста отмалялост, в случай че би трябвало да кажа истината, от всички страни ", е тя чу да каже на двойката, Вован и Лексус. „ Ние сме покрай момента, в който всички схващат, че имаме потребност от излаз. “

„ Контраофанзивата на Украйна може би не върви, както чакаха. Продължава, само че не промени, желая да кажа, ориста на спора. "

Администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън изиска от Конгреса да утвърди $106 милиарда пакет както за Украйна, по този начин и за Израел. Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин предизвести тази седмица: „ Мога да подсигурявам, че без нашата поддръжка [на Русия Владимир] Путин ще успее. “

Президентът Володимир Зеленски сподели на украинците в послание за една нощ във вторник, че „ живеем в свят, който привиква с триумфа прекомерно бързо “. над Черно море: „ Колкото повече отбрана имаме по нашата брегова линия и в нашето море, толкоз повече отбрана има в света. “

Последните украински офанзиви са удари щаба на Черноморския флот на Русия, което накара множеството от неговите кораби да изоставен окупирания Крим.

Киев се опита да сътвори експортен кулоар, безвреден за цивилни плавателни съдове за транспорт на зърно по крайбрежието на Черно море на Украйна, през румънски води и до турския бряг.

Въпреки че минимум 700 000 метрични тона зърно са избегнали съветската бомбардировка през последните месеци, украински публични лица споделиха, че военни самолети са изпуснали " избухливи предмети " по предстоящите пътища на цивилни кораби. „ Въпреки това действието на навигационния кулоар продължава под егидата на силите за защита “, сподели южното оперативно командване на Украйна.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу сподели в сряда че Украйна губи войната макар доставките на нови оръжия от НАТО.

Той сподели, че Украйна понася тежки загуби, до момента в който се пробва да навлезе в следените от Русия региони на Запорожие, Херсон и Донецк и „ деморализацията на личния състав нараства “. Той също по този начин твърди, че съветските елементи напредват.

BBC няма метод да ревизира сходни изказвания.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР