Русия днес заяви, че възнамерява да развива връзките си със

...
Русия днес заяви, че възнамерява да развива връзките си със
Коментари Харесай

Русия заяви, че ще задълбочи връзките си със Северна Корея, но не потвърди размяната на писма между Путин и Ким Чен-ун

Русия през днешния ден съобщи, че има намерение да развива връзките си със Северна Корея, като в същото време не удостовери изявление на Белия дом, че съветският президент Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През си е разменил писма със севернокорейския водач, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на представителя на Кремъл Дмитрий Песков.

Белият дом през вчерашния ден изрази угриженост, че договарянията сред Русия и Северна Корея за оръжейни доставки напредват и съобщи, че Путин и са разменили между тях писма, в които се ангажират да засилят съдействието си.

Песков не отговори непосредствено, когато бе запитан от публицисти дали е имало замяна на писма.

" Москва и Пхенян поддържат положителни, взаимно почтителни връзки. Възнамеряваме да ги развиваме и отсега нататък. Контактите се реализират
на разнообразни равнища ", сподели представителят на Кремъл, определяйки Северна Корея като " доста значим комшия ".

Вашингтон и преди е предупреждавал, че Северна Корея може да даде още оръжия на Русия, които да бъдат употребявани против Украйна.

По-рано този месец Съединени американски щати постановиха наказания на три организации, които упрекнаха, че са свързани със покупко-продажби с оръжие сред Северна Корея и Русия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР