Русия дава много жертви Украйна, но държавните медии досега не

...
Русия дава много жертви Украйна, но държавните медии досега не
Коментари Харесай

За първи път Русия призна, че руската армия е дала жертви

Русия дава доста жертви Украйна, само че държавните медии до момента не съобщаваха истината. Все по-малко хора имат вяра на информацията от Кремъл, поради лъжата, с която бяха заблудени даже руснаците, че Русия няма да атакува Украйна.

Според Украинската войска жертвите на руснаците досега са над 4500 души.

По-рано държавната ТАСС пусна вест за 3500 починали съветски бойци, само че след това я изтри.

За първи път от началото на военната интервенция съветското министерство на защитата заяви, че измежду съветските военни има починали и ранени. „ За страдание има починали и ранени наши приятели “, сподели на брифинг ген. Игор Конашенков, представител на министерството.

Той заяви, че няколко военнослужещи са били хванати. Според Министерството на защитата украинските военни употребяват изтезават и мъчат пандизчиите, съобщи Блиц.

" Но ние знаем по какъв начин украинските нацисти се отнасят към дребното пленени съветски военнослужещи. И виждаме, че изтезанията и мъченията са същите като на немските нацисти и техните поддръжници-полицаи във Великата отечествена война ", сподели ген. Конашенков и даде обещание, че съветските военни от своя страна ще продължат „ да се отнасят с достолепие към всички военнослужещи от украинските въоръжени сили, които са хванали оръжие “.

Той обаче предизвести, че всички забърканите в насилие над пленени съветски военнослужещи ще бъдат открити и ще понесат тежки санкции за закононарушенията си.

Записват се и се разпознават лица, гласове, телефонни номера, техните координати, IP адреси, както и кореспонденцията на всички украински националисти, забъркани в издевателствата над пленените военнослужещи от руските въоръжени сили, означи той. 

„ Това важи и за водачите на киевския режим и техните реализатори, които непосредствено приканват за тормоз над съветските военни в нарушаване на конвенцията за отнасяне на военнопленниците. Всички вие ще бъдат открити и неизбежно ще понесете тежка отговорност ”, сподели представителят на Министерството на защитата военачалник Игор Конашенков.

Конашенков също даде обещание, че всички украински военнослужещи, които се предадат и оставят оръжията, ще бъдат върнати при фамилиите си. Руската страна им дава обещание това от началото на интервенцията на 24 февруари.

Загубите на убити и ранени в съветските въоръжени сили са в пъти по-малки от тези на украинските въоръжени сили и " националистите ".

По-рано ръководителят на републиката Сергей Меликов обяви гибелта на военнослужещ от Дагестан.

На 25 февруари Министерството на отбраната заяви , че „ бъдат оповестени украински имитации за хипотетичните загуби на хиляди съветски военни, доста стотици унищожени съветски бронирани машини и самолети “ и че „ това даже не дава отговор на малко действителна информация за това, което се случва. "

На същия брифинг на 27 февруари ген. Конашенков сподели, че групировката войски на Луганската национална република, с огнева поддръжка от съветските въоръжени сили, е напреднала сполучливо на четири километра надълбоко в защитата на съперника, а елементи на Донецката национална република, като преодолява съпротивата на националистическите елементи, напредва още шест километра, като завладява селищата Долно, Гранит и Гнутово.

В неделя бяха унищожени седем зенитно-ракетни комплекса на Въоръжените сили на Украйна, в това число една апаратура С-300 в региона на Краматорск, добави представителят на Министерството на защитата. От началото на интервенцията военните са унищожили 254 украински танка и други бойни машини, 31 самолета са свалени на земята, 46 MLRS, 103 артилерийски оръдия и минохвъргачки, 164 единици военни машини.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР