Русия блокира хуманитарния достъп до Мариупол, за да скрие хиляди

...
Русия блокира хуманитарния достъп до Мариупол, за да скрие хиляди
Коментари Харесай

Зеленски: Русия блокира хуманитарния достъп до Мариупол, за да скрие хиляди украински жертви

Русия блокира филантропичния достъп до Мариупол, с цел да скрие " хиляди " жертви в този обсаден югоизточен украински град, против който офанзивите и бомбардировките не престават, съобщи през днешния ден президентът на Украйна Володимир Зеленски в изявление за турския ефирен канал " Хабертюрк ", оповестено в Instagram профила на украинския президент.

View this post on Instagram

Мисля, че една от главните аргументи, заради която не може да доставим филантропична помощ в Мариупол, е, че до момента в който всичко не бъде " почистено " от съветските бойци, те се опасяват, че светът ще види какво се случва там, съобщи Зеленски.

Това не са десетки, а хиляди убити и хиляди ранени, добави Зеленски. Ние знаем какъв брой украински бойци починаха там и какъв брой са ранени, само че не знаем какъв брой са цивилните.

Но, във всеки случай, те (руснаците) не биха могли да скрият всичко. Такава численост е невероятно да бъде скрита. И мисля, че ще го забележим, когато влезем в Мариупол, съобщи президентът.

В Буча да вземем за пример, се пробваха да го създадат, изгориха доста хора в този район: Буча, Ирпин, Гостомел. Изгориха фамилии. Вчера още веднъж намерихме семейство: татко, майка, две деца. Съвсем дребни деца. Затова споделям: те са нацисти, отсече украинският водач.

Запитан за опцията за продължение на договарянията с Русия, Зеленски сподели, че тези договаряния " ще би трябвало да се проведат по този начин или другояче ".

Наистина не желаеме да преговаряме с Русия по-късно, което видяхме, тъй като разбираме с кого си имаме работа, сподели Зеленски. Но " би трябвало да намерим даже и най-малката опция за договаряния. Мисля, че е мъчно да спрем войната по различен метод ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР