Руси Чернев Противно на усилията на премиера Бойко Борисов да

...
Руси Чернев Противно на усилията на премиера Бойко Борисов да
Коментари Харесай

Масова екзекуция и показно убийство за „добър ден“ на ЕС



Руси Чернев

Противно на напъните на премиера Бойко Борисов да развива имиджа си на обединител и примирител на Балканите, годината на българското председателство на Европейски Съюз стартира по допустимо най-лошия сюжет, що се отнася до вътрешната сигурност в страната. В навечерието на 2018-а английският „ Гардиън “ написа „ Най-корумпираната страна поема председателството на Европейски Съюз “. Това - с право или не - крепко разлюти българските политици. Бедата обаче в никакъв случай не идва сама и в унисон с изказванията на „ Гардиън “ при започване на 2018-а у нас се стреля на месо. Страната ни посреща еврочиновниците, които ще работят тук по време на българското председателство, с всеобща екзекуция и показно ликвидиране - и двете в радиус 10 км от НДК. Сега ръководещите евентуално ще отбележат, че някой преднамерено им клати страната, с цел да ги омаскари пред Европа в най-неудобния миг. Едва ли обаче ще са напълно прави. Защото, когато става дума за вътрешната сигурност, битовата престъпност и правосъдната промяна, няма потребност някой да хвърля катран в кацата, с цел да ни скапе меда. В нея така и така си мирише неприятно.

Някогашните мутри от времето на първичното струпване на капитал и уличните войни към този момент са „ добре облечени предприемачи “, само че по улиците на София отново се стреля на месо. Бизнесменът Петър Христов бе премахнат на булеварда със знаковото име „ България “ измежду бял ден пред постройката на личната си компания. Убиецът евентуално няма да бъде оголен. Както и поръчителят. Още по-малко евентуално пък е, даже да се намерят обвинени, те да бъдат наказани и да лежат в пандиза. Както не попадна зад решетките и Росен Ангелов - индивидът с настояща присъда и още две зад тила си, който вместо да стои на топло, екзекутира шестима души и след това самичък си тегли патрона (поне съгласно формалната версия на разследващите). Пак съгласно Министерство на вътрешните работи, чиновниците на реда безспирно търсили Ангелов в продължение на 9 години, с цел да го задържат по влязлата в действие присъда за блудничество. Той обаче бил умел алпинист, нямал персонална карта и адрес и по тази причина служителите на реда не съумели да го намерят. Нищо, че бъдещият всеобщ палач и остарял познайник на многострадалното ни правораздаване постоянно е поствал местонахождението си в обществените мрежи.

Дали по същия сюжет ще се търси и убиецът, пратил в гроба притежателя на „ Лактима “ Петър Христов, времето ще покаже. Струва ни се обаче, че следствието и на това показно ликвидиране е с предупреден край. Защо ли? Защото в Министерство на вътрешните работи от дълго време тръбят, че средствата във ведомството не стигат, заплатите са дребни, щатовете стоят незаети, а досиетата с тъжби и сигнали се натрупат в шкафове и чекмеджета. Така е - без пари в България нищо не става. Може би и по тази причина се е наложило сътрудниците на разнообразни служби да употребяват хора като убиеца от Нови Искър, с цел да набират информация за ъндърграунда. Около издирването на Ангелов обаче съперниците на ръководещите подсетиха, че милиард годишно вършат 9 милиарда за годините, в които чиновниците на Министерство на вътрешните работи търсиха наказания за трети път рецидивист. А това по никакъв начин не е малко. Статистиката пък демонстрира, че сме изцяло в междинното за Европа равнище по брой служители на реда на глава от популацията, както и по % на средствата, които страната отделя от Брутния си вътрешен артикул за вътрешна сигурност и ред. В този смисъл звучи прекомерно неуместно обяснението - не можем да се оправим с престъпността, тъй като не ни стигат парите и живата мощ. И в това време да помпаме разкриваемостта на закононарушенията, като лепнем на следващия дрогаджия половин дузина обири против съглашение под масата за по-лека присъда. С цифрите в докладите от дълго време всичко е наред, тъй като половината закононарушения у нас въобще не стигат до статистиката на Министерство на вътрешните работи. Гражданите или не се жалват (защото знаят, че няма смисъл), или сигналите им не се завеждат от дежурните. Така по документ излиза, че Министерство на вътрешните работи работи напълно по международните стандарти във връзка с борбата с бандитите и разкриваемостта на закононарушенията. А жителите очевидно не ги слушат главите, щом се усещат несигурни и незащитени в домовете си и на улицата.

С главите ни обаче всичко е наред, тъй като на улицата в действителност не е несъмнено. В Пловдив да вземем за пример няколко служби и ведомства втора година не могат да се оправят с шепа вандали, които трошат и чупят каквото им падне ей по този начин - за кеф. Край учебните заведения заран и вечер хлапетата пресичат в непрекъснат риск, до момента в който патрулките (ако въобще са излезли) дебнат на други „ точки за въздействие и предварителна защита “. Джигитите летят по булеварди, като от време на време трепят себе си или близките, наглеците стопират напряко в кръстовищата на дребните квартални улички, а родната полиция все по този начин я няма. Вероятно тъй като има други, по-важни задания, а и страда от незаети щатове. Не знаем в действителност какъв брой са въпросните празни бройки, само че очевидно щатовете за хора под пагон у нас са в действителност доста. Ако в Пловдив да вземем за пример по едно и също време против ниските заплати излязат на митинг всички чиновници от „ Пътна полиция “, Областната дирекция и шестте районни ръководства на Министерство на вътрешните работи, Общинска защита, Общинска полиция, Жандармерията и така нататък, по плочките на Главната няма да може и яйце да падне от народ.

В тази връзка ми се коства, че казусът с неприятния старт на европредседателството не е обвързван нито с бюджета на Министерство на вътрешните работи, нито с щата и заплатите. А с управническите благоприятни условия на всички тези, които към този момент 28 години се вършат, че реформират България, до момента в който по булевардите <210> все по този начин се стреля като в първите години на прехода. А това, че сме председателстващи Европейски Съюз, е просто едно историческо неразбирателство - надскачане на цивилизационния ни растеж на правилото „ на гол стомах - чифте пищови “.
тагове ликвидиране росен ангелов петър христов европейски съюз европредседателство
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР