Руси Чернев, главен редактор на в. Марица За всеки човек,

...
Руси Чернев, главен редактор на в. Марица За всеки човек,
Коментари Харесай

Дебатьорите в Общинския съвет - влизат патки, излизат гъски



Руси Чернев, основен редактор на в. " Марица "

За всеки човек, в случай че не е кръговиден глупак, се допуска, че когато задоволително дълго прави една работа, най-после все би трябвало да схване какъв е чалъмът.

Не и за дебатьорите в Общинския съвет.

Някои карат трети и четвърти мандат, само че цялото изречение с верен словоред и приключена мисъл е все по този начин недостижима цел за тях. Да не приказваме за тези, причини, визия за Пловдив, публичен интерес и така нататък Влизат в локалния парламент патки и излизат гъски, в случай че не броим дребните промени в имотното им положение и кредитните досиета.

За няма и 2 часа през вчерашния ден 40 „ старейшини” заработиха колкото доста чиновници в комуналните общински предприятия получават за месец труд на слънце и мраз. Някои не обелиха и дума в залата, забили взор в смарт телефоните, и единственото им изпитание бе да натискат копчето, както е решил началникът на съответната група. Тези пък, които взеха думата, по-добре да си бяха мълчали.

На равнището на великите дебатьори бе и администрацията. След дългата пауза по празниците тя едвам роди 9 точки за дневния ред, две от които паднаха още преди да влязат в зала поради разнообразни недомислици.

И по този начин, до момента в който за жителите е все по този начин мистерия какво написа в плана за Бюджет 2022 и какви политики са заложили в него ръководещите, съветниците трябваше да вземат решение дали Пловдив да вземе стотина хиляди лв. за акциите си в от дълго време банкрутиралото сдружение „ Градски транспорт” АД. Спор се заформи и за бъдещето на парче земя в подножието на Стария град. Докато Пловдив се презастроява стремглаво, а новият Общ организационен проект (ОУП), който сякаш би трябвало да се трансформира в оръжие на локалната власт против нападателните вложители, стои на трупчета някъде в Общината, съветниците спорят дали на въпросните 200 кв.м да има паркинг или райграс с скамейка, лампа и някой различен шубрак.

Жалка работа.

За да се разбере, че в Общинския съвет са събрани виновни политици, а не някакви глухонеми кибици, шефът на най-голямата група дръпна къса програмна тирада ​- за Партията майка, по какъв начин се изпързаляхме, че отново я вкарахме във властта, и още нещо мъдро, което ораторът очевидно искаше да каже, само че нямаше опция.

Пълна тъга.

И тъй като не е значимо какво се е случило в залата, а какво ще напишат вестниците, на ход са публицистите. Те би трябвало да имат в действителност голям гений, с цел да заинтересуват жителите с нещо вълнуващо от изцяло безсмислената бърборилня на техните избраници.

Ако на репортерите не им стига въображение, Илф и Петров са отсреща:

…И като се събраха и се спогледаха, недоволстваха и спореха. Имаха потни, благородни лица, чисти очи, чудесни чела…

Между тях простаци, несъмнено, нямаше…

Няма, тъй като тарторите на локалния парламент управляват добре процеса. Те може да не са царе на дебата, само че са хитри и схватливи хора. И без да четат Патрик О`Рурк, те от дълго време са разбрали - в случай че процесът на покупко-продажба се ръководи от законодателството, първото, което се купува и продава, са самите законодатели. За градските наредби и закони (какъвто е ОУП), разбирай - общинските съветници.

А жителите ли? Те да пасат трева до идващите избори.
Свързани вести Ще остане ли Пловдив без градски превоз? Милиони от общинския бюджет изтичат в частни сметки Изненада: Община Пловдив продава акциите на транспортьор Партиите майки скараха пловдивските общински съветници
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР