Рушенето на паметници не е добър признак. Ако всеки режим

...
Рушенето на паметници не е добър признак. Ако всеки режим
Коментари Харесай

Симеон защити паметниците: Нямаше да има Триумфална арка и пирамиди, ако всеки режим тръгва да руши

" Рушенето на монументи не е добър симптом. Ако всеки режим или всяка политическа система потегля да разрушава предходната, нямаше да има нито Триумфалната арка, нито пирамиди, и с това би трябвало да се съобразяваме всички. Това мисля, че е нещо, с което би трябвало да се съобразяваме ние, тъй като се гордеем всички, с няма да кажа единствено славното минало на нашата армия, само че изобщо с историята. Цар Борис го потвърди и това ми е останало, несъмнено, в съвестта – България е над всичко, на първо място. "

Това сподели в своята тирада някогашният министър председател Симеон Сакскобургготски на тържествена гала по случай отбелязването на 130 години от рождението на Цар Борис III във Военна академия " Г. С. Раковски " в София. Събитието се състоя в " Царските зали " на Академията, съобщи кореспондент на " Фокус ". Там е бил и кабинетът на висшия главнокомандващ на Българската войска, в който е приемал висши свои посетители.

Посланието, отправено от Сакскобургготски идва на фона на преместването на Паметника на Съветската войска от Княжеската градина в столицата, което провокира сериозна социална дискусия. Повод за диспути е и паметникът " Альоша " в Пловдив, дебатите и към неговото пренасяне са в разгара си.

Симеон Сакскобургготски, наследник на Цар Борис III, е цар на българите в интервала 1943 – 1946 година Десетилетия по-късно и министър-председател на България в интервала 2001 – 2005 година

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР