Русенци са дишали чист въздух само 5 дни от началото

...
Русенци са дишали чист въздух само 5 дни от началото
Коментари Харесай

Русенци са дишали мръсен въздух повече от половината дни от началото на годината

Русенци са дишали чист въздух единствено 5 дни от началото на годината до 16 януари. През останалото време е регистрирано превишение на нормите на фини прахови частици. Основният източник на замърсяване е битовото отопление на твърдо гориво. Ежедневие са и сигналите за неприятни миризми с неразбираем генезис.

Русе

През 11 дни от началото на годината автоматизираната измервателна станция е засякла превишения на фини прахови частици, като оптимално измереното замърсяване е 145 микрограма при възможни 50.

От началото на годината в русенската екоинспекция са получени 12 сигнала за нечист въздух.

Инж. Христо Милков, н-к отдел в Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе: Те главно се дължат на продължаващото горене на твърди горива в битовия бранш и неналичието на вятър в избран интервал предходната седмица.
От началото на годината от Общината ревизират с какво се отопляват русенци. Първите пет акта към този момент са факт.
Василена Николова, шеф отдел „ Екология " в Община Русе: По 100 лева са актовете за физически лица „ Извършени са през настоящия месец 25 инспекции. "
Община Русе стартира и акция за безвъзмездна замяна на досегашните отоплителни уреди с екологични системи, само че към този момент интерес са показали едвам 10 семейства. Документи ще се одобряват до 16 март.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР