Русенският журналист и собственик на сайта “Akcent.bg Румен Николаев бе

...
Русенският журналист и собственик на сайта “Akcent.bg Румен Николаев бе
Коментари Харесай

Журналистът Румен Николаев и д-р Станислав Иванов бяха удостоени със златни значки на Община Русе

Русенският публицист и притежател на уеб страницата “Akcent.bg ” Румен Николаев бе почетен през днешния ден със златна значка от кмета Пенчо Милков. Отличието му бе връчено за заслугите и приноса му в предварителната защита и битката против използването на наркотични субстанции измежду подрастващите и предоставяне на необятна гласност на казуса измежду обществеността в Русе.

Румен Николаев е абстрактен основател на самодейността „ Заедно да спасим децата и Русе от дрогата!‘, посредством която бе привлечено публичното внимание върху разпространяването и използването на наркотични субстанции измежду децата.

„ Да създадеш социална идея, която да сплоти толкоз доста хора, заслужава да бъде оценено уместно. Чрез този почетен знак желая да изкажа освен моята признателност, само че и тази на доста русенци, както и на всички организации и публични и държавни структури, които бяха привлечени към самодейността “, сподели кметът в обръщението си към журналиста.

В резултат на акцията за първи път бе осъществено едно от най-мащабните изследвания в Русенска област за използването на опиатите измежду младежите, посредством което бяха обрисувани мащабите и сериозността на казуса с разпространяването и използването на наркотични субстанции. Инициативата бе отличена от Института по обществена администрация в състезанието за „ Добри практики 2023 година “ в категорията „ Социална отговорност “. Тя се осъществя в съдействие с Община Русе, Областна администрация-Русе, РЗИ, ОД на Министерство на вътрешните работи, БЧК, районно управление (на МВР) „ Ангел Кънчев “, Център за психологично здраве, университетските лечебни заведения „ Медика “ и „ Канев “, ПИЦ, Общински юношески дом, „ Akcent.bg “, шефове на всички учебни заведения на територията на града.

Пенчо Милков удостои с почетен знак Значка „ Русе “ и д–р Станислав Иванов – шеф поделение „ Зависимости “ към Центъра за психологично здраве Русе и дълготраен член на Общинския съвет по наркотични субстанции (ОбСНВ) – Русе за приноса му към дейностите в предварителната защита и лекуването на подвластни лица в Русе и региона.

„ Борбата със зависимостите е извънредно значима, в множеството случаи тя е невидима, само че резултатите са забележими и това е повода през днешния ден да окажем нужното внимание и почитание на хората, които са й се посветили от години “, сподели кметът.

С поддръжката, съдействието и управлението на доктор Станислав Иванов бяха осъществени новаторски действия в региона на битката с психоактивните субстанции, както за града, по този начин и за първи път в страната. През ноември 2022 година, уверен в изгодата от поддръжката на близки и работата за така наречен вторична предварителна защита, доктор Иванов образова психолозите от Превантивно-информационния център и започва група за „ Взаимопомощ на близки и родители на подвластни деца и лица “. Групата дава опция на околните и родителите на подвластни да намерят своето предпазено пространство за шерване на тежките психически проблеми, зараждащи във всяко едно семейство, в което има подвластен от психоактивни субстанции.

Инициативата с групата за взаимопомощ предизвика основаването на нова стратегия по индикативна предварителна защита „ SOS РОДИТЕЛИ “ с началник доктор Иванов, имаща за цел да обезпечи нужната предварителна защита по отношение на използването и злоупотребата с психоактивни субстанции измежду подрастващите посредством поддръжката на техните родители. Подобна стратегия се основава за първи път в страната. Именно през опита на психиатъра, практикувал дълги години в региона на зависимостите, родителите в града получават нужната информация за признаците и следствията от използването на психоактивните субстанции.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР