Русенските шампиони от провелите се наскоро Европейски първенства по карате

...
Русенските шампиони от провелите се наскоро Европейски първенства по карате
Коментари Харесай

Шампионите по карате и бокс бяха наградени от кмета Пенчо Милков

Русенските първенци от провелите се неотдавна Европейски шампионати по карате и бокс бяха наградени от кмета Пенчо Милков.

В края на септември в Мадрид състезателите на Спортен клуб по карате „ Ипон “-Русе с персонален треньор Мирослав Барбов завоюваха призови места на Европейскоро състезание по карате Киокушин-Кан за всички възрасти. В шампионата взеха присъединяване 370 спортисти от 20 страни. Ангел Ганев безапелационно сграбчи златния орден в категория до 70 кг при 17-годишните. Елена Емануилова се подреди на второ място, откакто загуби на финала от испанската състезателка Антиа Реборедо в категория до 45+ при 13-годишните. Борис Василев извоюва почетното трето място в шампионата, ката отстъпи на полуфинала пред швейцарския играч Ленни Таиш в категория до 55 кг при 15-годишните.

Русенци реализираха триумф и на Европейското състезание по бокс за юноши и девойки. Там второто място зае Викторио Илиев от Спортен клуб по бокс „ Локомотив “-Русе с персонален треньор Алексей Рибчев. Българският национал по бокс за юноши стигна до медала с четири безапелационни победи над боксьори от Грузия, Латвия, Унгария и Англия. На финала Илиев се изправи против състезателя от Азербайджан и загуби с 2:3 съдийски гласа. Така геният ни остана в подножието на върха на Стария континент при 57-килограмовите.

„ Вие сте извънредно мощни персони и би трябвало да бъдете образец измежду връстниците си – освен с триумфите си в спорта, само че и в всекидневието. Русе е не просто родния ни град, само че и обща мощ, събрала цялата популярност и триумфи на науката, спорта и културата, които развиваме, и с постигнатото вие ставате неизменима част от този огромна мощ “, поздрави ги кметът Пенчо Милков, връчвайки им парични награди и приветствени адреси.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР