Русенска невроложка почина в Ковид отделението на болница „Канев“ в

...
Русенска невроложка почина в Ковид отделението на болница „Канев“ в
Коментари Харесай

Поразената от К-19 невроложка от Русе припаднала и починала, докато търсела болнична помощ

Русенска невроложка умря в Ковид отделението на болница „ Канев “ в Русе в понеделник. Това написа в. " Утро ".

В събота следобяд 63-годишната доктор Стефка Мишева, която за последно е работила в лечебно заведение в Тутракан, не се е почувствала добре, показала типичните за КОВИД-19 признаци и тръгнала да търси болнична помощ. По пътя обаче припаднала и е откарана от кола за спешна помощ в болница „ Канев “ с вътрешен кръвоизлив. Там е настанена в Ковид бранша, където в понеделник на разсъмване умряла.

93 медици и хора от немедицинския личен състав в четирите лечебни заведения в Русе и Бяла са с потвърден ковид.

В момента те са под карантина в домовете си, защото нямат съществени недоволства.
В болница „ Канев “ са инфектирани 7 лекари, 18 медицински сестри и 4 санитари. Медиците са от разнообразни отделения, само че са имали контакт с заболели от ковид.

В лечебни заведения „ Медика “ с потвърден Ковид-19 са 50 индивида от всички структури. Сред тях са лекари, медицински сестри, лаборанти, рехабилитатори и санитари. В продължение на една седмица управлението на „ Медика “ е подхванало експериментиране на всичките 1000 индивида от личния състав в обособените звена с антигенни проби. Положителните резултати са били доказани с PCR метода и откритите носители на патогена са сложени под карантина по домовете си.

В Белодробната болница също има инфектирани медици. Засега с ковид са потвърдени трима лекари, измежду които е и шефът доктор Светослав Дачев, една здравна сестра и двама индивида от немедицинския личен състав.

Ковид-19 не подмина и личния състав в Многопрофилна болница „ Юлия Вревска “ в Бяла. Там са инфектирани двама лекари, две медицински сестри и човек от немедицинския личен състав.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР