Русенска фирма с общо 25 служители спира работа заради четирима

...
Коментари Харесай

Русенска фирма спира работа заради съмнение за огнище на коронавирус />Реклама / Ads
Русенска компания с общо 25 чиновници стопира работа поради четирима служащи, които са инфектирани с ковид. Един от тях беше открит преди седмица, а позитивните резултати на останалите трима са излезли нощес.
Това заяви шефът на Регионалната здравна ревизия в Русе доктор Маргарита Николова.

Новите случаи са на трима мъже - на 34, на 54 и на 58 години. Те са били контактни с 34-годишния мъж, потвърден, че е инфектиран с ковид на 17 април.

Д-р Николова изясни, че 18 души от компанията са се изследвали с бързи проби в частни лаборатории в Русе. На петима от тях резултатите били позитивни. Взети са им проби за PCR тест, като трима от тях се оказват инфектирани, а останалите двама са с негативен резултат.

Д-р Николова изясни, че тримата мъже са в положително положение - нямат признаци или са с доста леки признаци.

" Това е подлото на вируса - хората нямат признаци, само че са заразоносители ", изясни доктор Николова.

Фирмата, която се намира в Източната промишлена зона на Русе, ще бъде затворена. Работниците ще бъдат под домашна карантина 14 дни, а инфектираните - 28 дни.

По думите на доктор Николова работният развой се е правил в огромно хале. Взети са били всички ограничения - чиновниците имали персонални защитни средства, постоянно била осъществявана и стерилизация. Издирването на контактните лица продължава, защото има хора, които са от други градове.

Д-р Николова осведоми, че през днешния ден са взети още 10 проби. Девет от тях са на контактни на тримата мъже - техни близки или сътрудници от работата, а един е пътувал в аероплан, в който е имало пасажер, инфектиран с ковид. Резултатите от десетте проби се чакат на следващия ден вечер.

В Русе инфектираните все още са общо 10. От тях двама към този момент са излекувани. Други седем души с ковид са в доста положително положение. Те са на домашно лекуване и под карантина. В Белодробната болница е единствено 35-годишна жена с десностранна бронхопневмония. Тя към този момент е дала две негативни проби за вируса и следва през днешния ден или на следващия ден да бъде изписана.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР