Русенец стана първият българин, прекосил трите най-дълги пешеходни маршрута за

...
Русенец стана първият българин, прекосил трите най-дълги пешеходни маршрута за
Коментари Харесай

Русенец стана първият българин, прекосил Тройната корона

Русенец стана първият българин, прекосил трите най-дълги пешеходни маршрута за пътешественици в Съединени американски щати, известни като " Тройната корона ". След като към този момент покори Апалачката пътека и Тихоокеанския било в Северна Америка, Петър Ванев измина над 4 000 км от Континенталния преход. На моменти той е бил на ръба на оцеляването.

Екстремното премеждие за 32-годишния Петър Ванев стартира в края на март по пътя, който разделя условно Съединени американски щати на западна тихоокеанска и източна атлантическа част. При 40-градусова горещина той потегля от пустинна околност на границата сред Съединени американски щати и Мексико. В края на април към този момент е в щата Колорадо, където обаче го посреща най-лютата зима за последните 20 години.
Петър Ванев, странник: Благодарение на избавителни служби в щата Колорадо, съумях да се измъкна от планината.
След като слиза от планината на север през щата Уайоминг Петър стартира да реди пъзела с разнообразни прави от Континенталния преход, който няма строго регламентиран маршрут до канадската граница.

Русенският странник компенсира изоставането си, като изминава по 50 км дневно. Завършва прехода на 6 август, като е сменил единствено три чифта обувки.
Петър Ванев, странник: Преходът беше жесток. Определено човек осъзнава, че егото му и задачите му не са това, което би трябвало да го движи в живота, в такива сектори и в такива направления.
Петър Ванев ще опише прекарванията си в книга и споделя, че е подготвен за нови провокации.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР