Ruse24.bg Бургас може да си отдъхне! Румънските измамници, от които пропищяха

...
Ruse24.bg
Бургас може да си отдъхне! Румънските измамници, от които пропищяха
Коментари Харесай

Бургас може да си отдъхне! След намесата на Burgas24.bg румънските шарлатани бяха прогонени от България

Ruse24.bg Бургас може да си отдъхне! Румънските измамници, от които пропищяха стотици ужилени бургазлии, най-сетне са прокудени от рамките на България. След блестящата взаимна акция на Burgas24.bg и чиновници на Първо РУП-Бургас, незаконната тайфа бе разрушена и върната в Румъния.

За пъстрата палитра от трикове и номера, с които тарикатите от Северната ни съседка обираха парите на наивни бургазлии, сме писали неведнъж. Любимата им скица бе да се показват за глухонеми доброволци, събиращи дарения. Същите обаче постоянно биваха видяни в покрайнините на града, където ставаха надалеч по-сладкодумни, пробвайки се да пробутат елементарна тенекиена кутия за чисто злато. 
Въпреки че репертоарът им се знаеше от мнозина, а излъганите бяха стотици, на румънците все им се разминаваше, защото липсваха директни очевидци, които да застанат с името и лицето си и да дадат показания. До 17-и юли, тази година, когато наш кореспондент документира следващото престъпление на групичката с видео запис и фотоси. 
Камерата ни улови тъкмо момента, в който лековерен бургазлия бърка в портфейла си, с цел да извади банкнота и да я даде като подаяние на мургава румънка с огромна синя директория.
Щом видяха, че са снимани, въпросната жена и спътницата й, завчас не помниха, че са глухонеми и налетяха на репортера ни с обиди и люти закани. Заради създалата се блъсканица, мъжът бързичко си даде сметка какво става и прибра портфейла в джоба си. Това още повече разгневи двете дами, които започнаха да блъскат и удрят нашия кореспондент. За благополучие, инцидентен минувач се намеси в точния момент, а малко по-късно на място дойде и извиканият от нас полицейски патрул.
Още тогава Burgas24.bg даде на полицията всички данни, видео и снимков материал, събирани от месеци против румънската незаконна група. Последва блестяща реакция от страна на чиновниците на Първо РУП-Бургас, които за нула време задържаха четиримата измамници. Разследващият служител на реда Станислав Видев направи всичко допустимо по определяне на активността им, като даже се свърза с правосъдното министерство в северната ни съседка.
Образувано е досъдебно произвеждане, казусът е предаден на Районна прокуратура, като наблюдаващ прокурор е Димитър Илиев. Днес полицията удостовери, че нарушителите са напуснали България с предупредителни протоколи. Ако бъдат хванати още веднъж да практикуват активността си в страната ни, ги грози затвор.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР