Русе. Всички републикански пътища в област Русе са проходими при

...
Русе. Всички републикански пътища в област Русе са проходими при
Коментари Харесай

16 снегопочистващи машини обработват републиканската пътна мрежа в област Русе

Русе. Всички републикански пътища в област Русе са проходими при зимни условия както за леки, по този начин и за тежкотоварни коли. Това оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Русе . Шестнайсет снегопочистващи машини на пътно-поддържащите компании и Областното пътно ръководство не престават и все още да почистват и обработват против обледяване републиканската пътна мрежа.

За последните няколко часа в района е насъбрана тънка снежна завивка, която не надвишава 3 – 4 см. Количеството превалявания пък е към 10 – 12 л/кв.м. Заради влошената метеорологична обстановка има разгласен жълт код за цялата област. До на следващия ден заран се чака преваляванията от дъжд и сняг в района да спрат, само че температурите да продължат да спадат, като в четвъртък сутринта е допустимо да бъдат до към -5 градуса, което ще е причина за замръзване на пътни сектори.

Максималните пориви напразно през днешния ден ще доближават и даже надвишат 50 км/ч.
Няма обитаеми места от област Русе без ток и вода най-малко все още, това сочат данните на „ Електроразпределение Север “ и на дежурните към общинските препоръки за сигурност. Няма проблеми и с телекомуникациите в района.
Изпълняващият длъжността регионален шеф Свилен Иванов е в непрекъснат контакт с всички институции, имащи отношение към зимната конюнктура в района.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР