Русе. Приключва трансграничният проект с Румъния, по който бяха ремонтирани

...
Русе. Приключва трансграничният проект с Румъния, по който бяха ремонтирани
Коментари Харесай

Инвестициите в Борово бяха обект на разговор между ръководството на Областна управа - Русе и общината

Русе. Приключва трансграничният план с Румъния, по който бяха ремонтирани пет улици в Борово. Това стана ясно от извършена среща на регионалния шеф Анатоли Станев и неговия заместител Людмил Христов с кмета Валентин Панайотов и управлението на община Боровом оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Русе. Цялостно преасфалтирани са 4.3 километра от градската инфраструктура на обитаемото място. Изградени са нови пешеходни пътеки, които са повдигнати и осветени. Направени са 2.5 километра изцяло нови велоалеи. Предстоят вложения в обновяването на постройката на някогашната здравна работа в центъра на града, където ще се обитават две обществени услуги. Едната ще бъде ориентирана към възрастни хора, които не могат да се обслужват сами, а другата ще е за рехабилитация.

Очакваният потенциал на първата услуга е за окол 80 души, като настрана ще има и към 20 места за рехабилитация. Става дума за кабинети за физиотерапия и кинезитерапия, както и стаи за настаняване на хора от други обитаеми места. Нуждаещите се от грижите на двете обществени услуги ще бъдат настанени в пригодените за задачата пространства. Това ще стане допустимо едвам след кандидатстване по някоя от европейските стратегии и утвърждение на плана. Ще се употребяват и средства от локалния бюджет.

През идната година се чака да бъде ремонтиран пътния сектор, който минава през Горно Абланово и свързва Обретеник и Батин. Пътят бе изцяло ремонтиран неотдавна, само че секторът от табелата за влизане до изхода на Горно Абланово остана неремонтиран.

В срещата участваха заместител кметът Валерия Борисова, част от администрацията, както и всички кметове и кметски наместници на обитаемоте места от общината. Припомняме, че от през днешния ден започнаха срещите на Станев и Христов с управленията на общините в района. Целта е да се чуят проблемите пред локалната власт и да се подхващат действителни дейности за справяне с тях.

Областният шеф и неговият заместител бяха изрично, че ще работят в тясно съдействие с общинската власт. „ Идеите и пътят, по който би трябвало да вървим, са едни и същи. Целите са общи и те могат да бъдат реализирани единствено посредством добра връзка сред държавна и локална власт. “, разяснява Станев.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР