Русе. Областният управител на област Русе Галин Григоров и заместник

...
Русе. Областният управител на област Русе Галин Григоров и заместник
Коментари Харесай

Русе: 23-годишният Теодор Цветков извади кръста на Богоявление от река Дунав

Русе. Областният шеф на област Русе Галин Григоров и заместител регионалният Валентин Колев участваха в обичайния Богоявленски водосвет, отдаден на Йордановден, оповестиха от пресцентъра на Областната администрация – Русе . В словото си към жителите и гостите на града той означи, че дни като днешния ни карат да бъдем единни като народ и да се уповаваме на вярата, да бъдем смирени и да вършим положително, защото това е единствения метод да преоткрием Чудото в живота си. Областният шеф добави, че е належащо да съхраняваме и предаваме на идните генерации изконните обичаи, които са присъщи за християнина и българина, тъй като единствено по този начин може да пребъде народността ни и ще продължим се потвърждаваме като народ, съхранил духа на предците си, минал през тестванията на историята и достигнал великолепие.
Не на последно място Григоров прикани, когато се прави ритуала по освещаване на бойните флагове да си спомним и да отдадем респект към тези, които са защитавали родината и не престават да служат в нейно име, като не забравяме проявеното от тях мъжество и чест при прославянето името на страната ни.
Областният шеф насочи пожелания към всички присъстващи и именници на днешния ден тайнството на християнското триединство да ги подари с здраво здраве, сбъднати стремежи и любов.
Началото на тържествата във връзка Йордановден стартира със сутринна литургия в катедрална храм „ Света Троица “, последвана от литийно шествие до понтона под хотел „ Рига “, където се състоя и формалната част. Тя включваше още приемане на войсковия строй от началникът на гарнизона, осъществяване на водосвет от Н.В.Пр. Русенски митрополит Наум.
Кулминацията на честванията беше ритуала по мятане и изваждане на кръста от р. Дунав, като пръв измежду смелите мъже се оказа 23-годишният Теодор Цветков. Той беше награден с икона на Богоявление, а кметът на Община Русе Пламен Стоилов му връчи хавлия и парична премия. Също по този начин Негово Високопреосвещенство Наум го подари спечелилия със сребърно синджирче с кръстче.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР