Русе. Евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел направи оглед

...
Русе. Евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел направи оглед
Коментари Харесай

Евродепутатът Ева Майдел направи оглед на инфраструктурни обекти в Русе

Русе. Евродепутатът от групата на ЕНП/ГЕРБ Ева Майдел направи оглед на инфраструктурни обекти на територията на град Русе по време на визитата си в Русенска област през днешния ден. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ . Заедно с народните представители от ГЕРБ – Русе Пламен Нунев и Светлана Ангелова тя видя дейната работа по огромни инфраструктурни планове в града.
Заместник-кметът на Община Русе Димитър Наков сподели напредъка по улиците „ Чипровци “ и „ Шипка “ в обновените сектори, които са напълно реконструирани по план „ Интегрирана система за градски превоз на гр. Русе – 2 стадий “.
Пешеходната зона по ул. „ Чипровци “ е изцяло преасфалтирана в частта сред улиците „ Шипка “ и „ Тича “, като прилежащите тротоари са ремонтирани и са обособени зони за пешеходно и велосипедно придвижване. Стълбовете на уличното осветяване са сменени с нови LED осветителни тела. Изградено е и повдигнато кръстовище при Основно учебно заведение „ Олимпи Панов “. В кварталните пространства до блок „ Фридрих Енгелс “ са обезпечени нови места за паркиране.
Рехабилитацията по ул. „ Шипка “ в сектора от ул. „ Чипровци “ до бул. „ България “ - сред ул. „ Чипровци “ и ул. „ Шипка “ включваше построяването на ново кръгово кръстовище, положена е нова настилка на тротоарите и велоалеите. Изпълнено е ново улично осветяване с LED осветителни тела.
„ Завърши благоустрояването на прилежащите пространства, като с изключение на озеленяване завършва построяването на зони за отдих. Става дума за повсеместен ремонт на пет съществуващи детски площадки, създаване на две нови, както и на две площадки за фитнес навън. Обособени са нови кътове за отдих с пейки “, изясни Димитър Наков.
Дейностите са осъществени в границите на план „ Интегрирана система за градски превоз на гр. Русе – 2 стадий “ и се реализират с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския фонд за районно развиване.
Ева Майдел и депутатите инспектираха и довършителните действия по реконструкцията на бул. „ Придунавски “, който също е част от огромния план „ Интегрирана система за градски превоз на гр. Русе – 2 стадий “.
Димитър Наков сподели на евродепутата и народните представители по какъв начин се случва рехабилитацията на кейовите стени на пътнически терминал Русе – център и подобряването на навигационните условия на 3 корабни места. „ Тук напредъкът е забележителен с помощта на ниското равнище на река Дунав “, разяснява зам.-кметът.
Обектът се извършва в границите на план „ Развитие на поречието на река Дунав за по-добра съгласуваност на Еврорегион Русе-Гюргево с Паневропейски транспортен кулоар №7 “ по Програма Интеррег Румъния-България 2014-2020 година
Посещението продължи на улица „ Славянска “, където Ева Майдел видя една от най – значимите улици на Русе в предишното в приключен тип. Тя закупи новия си образ с помощта на плана „ Реконструкция и рехабилитация на пешеходна среда и създаване на зони за публичен отдих “, изпълняван по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ 2014-2020 година
Отделено бе време и за главния ремонт на СУ „ Христо Ботев “ в Русе.
В умозаключение Ева Майдел посочи, че това са нагледни образци по какъв начин България за последните 11 години се е научила да ръководи доста добре европейските пари, като издигнатото и ремонтираното е от изгода за всички жители и посетители на Русенска област. В този подтекст евродепутатът подчертава върху значимостта на продължаването на кохезионната политика в Европейския съюз. Тази тематика е изключително значима за районите на България, които би трябвало да не престават да надграждат постигнатото в областта на инфраструктурата, превоза и пр.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР