Русе. Екип на РИОСВ - Русе извърши незабавна извънредна проверка

...
Русе. Екип на РИОСВ - Русе извърши незабавна извънредна проверка
Коментари Харесай

Екип на РИОСВ - Русе извърши извънредна проверка на площадката за отпадъци в с. Калипетрово в община Силистра след сигнал за пожар

Русе. Екип на Регионална инспекция за опазване на околната среда - Русе извърши незабавна изключителна инспекция на площадката за боклуци в с. Калипетрово, община Силистра след сигнала от тел. 112 за горящи коли и гуми. Това оповестиха от пресцентъра на Регионална инспекция за опазване на околната среда . Площадката се намира в Промишлена зона „ Изток “ и се стопанисва от „ Супер-лукс 84 “ ЕООД. На нея се съхраняват и третират боклуци от електрическо и електронно съоръжение (ЕЕО), излезли от приложимост моторни транспортни средства (ИУМПС), боклуци от черни и цветни метали (ОЧЦМ) и други

При инспекцията на терен е открито, че пожарът е зародил в сектора, в който са се съхранявали ИУМПС. Не са изяснени аргументите за възникването му. Потушен е от чиновниците на РСПБЗН - Силистра, само че към момента е пропушвал тук-там. Данните от пункта за надзор на качеството на атмосферния въздух в Силистра не демонстрират отклонения от нормите на следените замърсители. Посоката напразно през интервала е била север-северозапад.

Съставен е констативен протокол и са дадени наставления да се показа информация, обвързвана с приемането и предаването на отпадъците от ИУМПС, както и други документи по условията на профилирана разпоредба: писмени пояснения по отношение на възникването на пажара, осъществяваните действия на площадката и количествата на наличните все още на случая отпадъци; да се уведомява инспекцията при всяко предаване на боклуци от площадката, в това число и тези, наранени от пожара.

На представителя на компанията е връчена покана за сформиране на акт за определяне на административно нарушаване. Проверката по отношение на зародилия пожар продължава.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР