Русе е една от областите с най-много доброволци - 128

...
Русе е една от областите с най-много доброволци - 128
Коментари Харесай

Област Русе сред лидерите по доброволчество в страната


Русе е една от областите с най-вече доброволци - 128 за деяние при бедствени обстановки. Във всяка община има доброволни формирования. Въпреки това, съгласно пожарникари, България не може да се похвали с добре развито доброволческо придвижване, за разлика от другите европейски страни.

Едно от най-активните доброволчески формирования в русенска област е в община Сливо поле, което е основано през 2007 година. 12 мъже на възраст сред 23 и 60 години непрекъснато са в подготвеност да се отзоват при пожари, наводнения, тежки произшествия или при тежки зимни условия. Разполагат с 9 профилирани автомобила. 23-годишният Пламен Иванов си спомня бедственото състояние през февруари, когато се наложило с високопроходимата машина да доставят самун в село Юделник.

Всички доброволци в Сливо поле са чиновници на общината и нямат проблеми с освобождението си от работа, с цел да вземат участие в избавителна акция. Но доста други, които работят в предприятия, са принудени да си вземат неплатен отпуск.

България обаче към момента е обратно по бройка на доброволците. В международен мащаб те са доста повече в сравнение с пожарникарите.

Държавата обезпечава за всички доброволци средства за облекло, образование и застраховка.

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР