Русалин Русев, управител на Русев и Русев син“ ЕООД: За

...
Русалин Русев, управител на Русев и Русев син“ ЕООД: За
Коментари Харесай

Производители устояват в тежките времена благодарение на Лидл

Русалин Русев, шеф на „ Русев и Русев наследник “ ЕООД: За моя наслада устояхме като компания в тези тежки времена с помощта на сътрудник като Лидл България

„ Русев и Русев наследник “ ЕООД е учредена през 2009 г.с съществена активност произвеждане и търговия на култивирани гъби. Компанията последователно се разраства, като през днешния ден за нея работят 40 индивида. През тази година съумяват да закупят и лична хладилна база. От 2013 година стартират партньорство с Лидл България, доставяйки качествени български плодове и зеленчуци на добрa ценa. Фирмата работи с огромен брой родни фермери от дребни и междинни стопанства, като подкрепя производството и дистрибуцията на стоката им. Благодарение на тях до магазините на Lidl в цялата страна доближава разнообразна продукция – ягоди, листни и Айсберг салати, спанак и бейби спанак, патладжани, чушки, моркови и зеле, магданоз и гъби Шийтаке. За Русалин точността е главен приоритет. Това е и пресечната точка, в която се срещат с Лидл България, а взаимната им работа дефинира като предизвикателство, само че и съществено задоволство.

Как се ориентирахте към земеделието и по какъв начин поставихте началото на бизнеса си?

През 1997 година започнах да се занимавам с произвеждане на гъби като на смешка. Беше непринудено решение. Само двамата със брачната половинка ми четири години произвеждахме култивирана печурка. През 2009 година основах компанията и последователно закупувахме машини, бусове, камиони, земеделска земя и продължаваме да се развиваме.

Каква е ролята на приемствеността в бизнес като вашия?

Не произхождам от семейство, което обичайно се занимава със земеделие или търговия, само че ще се веселя, в случай че синът ми продължи делото ми. Това е и повода да избера такова име на компанията си преди повече от 10 години, когато синът ми бе едвам на две годинки. За моя най-голяма наслада и горделивост той демонстрира интерес и има предпочитание от дребен да се включи и да оказва помощ във всяка една активност, която се случва и в склада, и в производството, и в гъбарника.

Кои са главните провокации в работата ви?

В бизнеса съвсем няма нещо, което да ме плаши, още повече работата, тъй като съм човек на действието. Хората, с които работя знаят, че пристигам преди всички на работа, работя паралелно до тях и пламтя в това, което върша. Предизвикателство за мен е работата с производителите. С моя екип ги учим всекидневно, че би трябвало да се съблюдават положителните аграрни практики, да приготвят плодове и зеленчуци, като съблюдават калибри, степен на зрялост и параметри, с каквито досега не са се сблъсквали в сходна степен.

Работите с огромен брой фермери от дребни и междинни стопанства, подпомагайки производството и дистрибуцията им до Лидл България. Как главно се случват процесите? Бихте ли разказали в резюме?

Имам огромния шанс и привилегия, че към екипа ми последните години се причислиха качествени и всеотдайни хора. С тяхна помощ се свързах и привлякох производители, които бяха задоволително напредничави и далновидни да се развиват с нас, да положат старания, да преустроят стопанствата си и да работят по нашия модел на работа. Към днешна дата мога да споделя, че производителите сами ни търсят и оферират продукцията си. Ние ги доставяме с амбалажи, консумативи, всичко от каквото имат потребност. Искаме нашите сътрудници - фермери да са съсредоточени единствено и само в производството на качествена продукция, другото оставят на нас. Ние взимаме с нашите камиони стоката от полето или от базата на самия производител, съхраняваме, етикетираме готовата продукция в хладилната база и още на същия ден или най-късно на идващия, стоката е във веригата. Идеята ни е стоката да идва и да бъде експедирана по най-бързия метод към веригата, заради естеството на продукцията, с която работим.

С каква част от производството и работата си се гордеете най-силно?

С това, че от 2016 година съм първият и единствен сертифициран по Global G.A.P производител на гъба Кладница в България. Като притежател на компания съм благополучен, че през годините съумях да се обкръжа с качествени хора и да направя здрав екип. За моя най-голяма наслада по време на тези тежки времена успяхме да устоим като компания, с помощта на сътрудник като Лидл България.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР