рупата на Европейската народна партия (ЕНП) няма да подкрепи при

...
рупата на Европейската народна партия (ЕНП) няма да подкрепи при
Коментари Харесай

ЕП отказва да смекчи тона към България, ЕНП реагира

рупата на Европейската национална партия (ЕНП) няма да поддържа при гласуването през днешния ден резолюцията за положението на правовата страна и главните права в България.

Това решение беше взето откакто Европейският парламент отхвърли да одобри препоръчаните от консерваторите ремонти в проектодокумента, направен от ръководителя на парламентарната комисия по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи Хуан Агилар (социалисти и демократи, Испания).



Целта на поправките, препоръчани от българския евродепутат Ангел Джамбазки и малтийския му сътрудник Роберта Мецола, бе да смекчат мощно сериозния звук към България. След рецензии от левицата обаче Мецола отдръпна предложенията си.

ЕНП акцентира, че европарламентът не е взел отношение по корупционните кавги в Малта, Словакия и Румъния и препоръчаната резолюция не служи на идеята за господство на закона.

Групата на ЕНП приканва още веднъж документът да бъде модифициран, защото България е минала дълъг път, макар че някои провокации остават.

„ Трябва да подкрепим работата на българските управляващи за използване на по-нататъшни промени, свързани с главните европейски полезности, върховенството на закона, самостоятелната правосъдна власт и битката с корупцията”, приканват от ЕНП.



„ Доверяваме се на общите позитивни изводи на Европейската комисия от отчетите по механизма за съдействие и инспекция. Насърчаваме за скорошно приложение на останалите промени, тъй че задачите да бъдат реализирани напълно и механизмът да приключи”, допълват от парламентарната група на консерваторите, която е най-голямата в европарламента.

Те показват и поддръжка за правото на кротичък митинг в България.

„ Призоваваме българските жители да употребяват своя глас и демократична власт, като гласоподават на идните общи избори през март догодина”, декларират от ЕНП.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР