рупа учени от Италия възнамеряват през следващите няколко години да

...
рупа учени от Италия възнамеряват през следващите няколко години да
Коментари Харесай

До 2021 г. учените възнамеряват да създадат прототип на квантова батерия

рупа учени от Италия имат намерение през идващите няколко години да основат първообраз на квантова батерия. Очаква се, че препоръчаната идея ще бъде осъществена от експертите до 2021 година.

Предполага се, че квантовата батерия ще действа на правилото на химически съединения. Работата на устройството би трябвало да се основава на възбуждане на положението на квантовите обекти, само че при опит за използване на концепцията от страна на научните служащи непрекъснато изникват някакви затруднения. Физиците от Италия са съумели да намерят оптимално решение на въпроса, задействайки на процедура в качеството на кубити свръхпроводникови очертания или полупроводникови квантови точки. Последните се отличават с съществуването на две енергийни равнища.

В процеса, посочените нагоре кубити се намират в оптични резонатори, където те се задействат посредством обгръщане на лазерни импулси. В хода на тази процедура, както разясняват откривателите, батерията стартира да се зарежда.

Преди това, както оповестяват „ Актуалните вести “, учените са съумели да разработят материал, който остава незабележим за инфрачервените датчици. / kaldata.com/
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР