Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор, заяви, че от

...
Румяна Арнаудова - говорител на главния прокурор, заяви, че от
Коментари Харесай

Подготвиха черен списък на общините със сигнали за злоупотреби

Румяна Арнаудова - представител на основния прокурор, съобщи, че от името на Специализираната прокуратура и управлението на прокуратурата е квалифициран лист с общини, за които е имало в другите региони сигнали за злоупотреби.

„ Във всички случаи, в които се съберат доказателства, че длъжностното качество на кмета пречи или затруднява, или основава заплаха да се повлияе на очевидците, или да се затрудни следствието, Специализираната прокуратура е в цялостна подготвеност и ще действа идентично и ще внася претенции за премахване на кметове от служба. Уверявам ви, че напълно скоро ще се забележим в различен град ", изясни Арнаудова.

Тя посочи, че на следващия ден наблюдаващите прокурори ще преценяват дали ще се удължи периода на задържане на кмета на Септември Марин Рачев. Те ще преценяват и каква мярка за неотклонение да изискат. „ За доста малко време към този момент с нас са и представители на новата Комисия за противопоставяне на корупцията, които реагираха бързо и се включиха като подпомагаща страна. Отправям апел и към жителите да подават сигнали. Винаги ще ги ревизираме и ще реагираме ", сподели Арнаудова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР