Румен Тонев е с мярка за неотклонение задържане под стража“

...
Румен Тонев е с мярка за неотклонение задържане под стража“
Коментари Харесай

След половин година прокуратурата повдигна обвинение за убийството на психолога Иван Владимиров

Румен Тонев е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “
Софийска градска прокуратура (СГП) повдигна обвиняване пред Софийски градски съд против Румен Тонев за убийството на психолога Иван Владимиров-Нав на 8 февруари 2023 година Прокуратурата показва, че Тонев и жертвата са били съседи на ул. “Черковна “ като не били в положителни връзки. Между тях имало чести несъгласия, основно подбудени от претендирани от обвинения нарушавания на тишината през следобедните часове и нощем.

На 8 февруари към 22,30 часа Иван Владимиров-Нав и Румен Тонев влизат в вербален спор във входа на блока им поради зацапване с черна субстанция, наподобяваща машинно масло, по входната врата на дома на жертвата. 

Двамата провели къс диалог, който прераснал в вербален спор, в хода на който обвиненият решил съзнателно до умъртви психолога. Взел от вкъщи си законно притежавания си револвер марка „ Байкал “, който бил зареден, след което създал изстрел.

Куршумът попаднал в долния етаж на лявата орбитална област на потърпевшия. Така обвиненият предизвикал на Владимиров огнестрелно пострадване на главата с увреждания, несъвместими с живота, в резултат на което потърпевшият паднал на етажната площадката пред жилището и умрял на място.

Шумът от изстрела бил общопризнат от очевидци, които излезли от домовете си и слезли по стълбите. Двама от тях забелязали кръв по етажната площадка пред жилището на обвинения и траяли към входната врата, водеща към вътрешния двор, където разкрили тялото.

След подадения сигнал на тел. 112, на място били изпратени полицейски чиновници от 05 районно управление (на МВР) – Столична дирекция на вътрешните работи и екип на Центъра за незабавна здравна помощ, които установили гибелта на Нав.

Разследването по случая е извършено от Столична дирекция на вътрешните работи под управлението и надзора на СГП.

Обвиняемият е с мярка за неотклонение „ задържане под стража “, взета от Софийски градски съд по искане на СГП. Предстои насрочване от Софийски градски съд на разпоредително съвещание по делото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР