Румен Радев заложи всичко на една карта, че е моралният

...
Румен Радев заложи всичко на една карта, че е моралният
Коментари Харесай

Плевнелиев: Радев обяви война на правителството, за да може България да не влезе в еврозоната

Румен Радев заложи всичко на една карта, че е моралният стожер и най-после се провали с гръм и тропот, виждаме, че генералът-президент има потребност от война, тъй като няма идея. Така президентът Росен Плевнелиев ( 2012-2017) разяснява пред БНР решението на Радев да смъкна доверието си от държавното управление.

" Обявява се война на държавното управление, с цел да може България да не влезе в еврозоната. Тепърва борбата следва, това е борбата за интеграцията на България в Европейски Съюз, борбата за влизането на България в еврозоната. Ако я изгубим поради Радев, оставаме небогати и постоянно подвластни от ползите на една империя ", сподели Плевнелиев.

" Внимателно слушах тезата на президента за валутния ръб. Аз предсказах в свое изявление, че тази година в първата ѝ половина ще сме очевидци на най-важната политическа борба в България, това е борбата за влизането на България в еврозоната. Ако България влезе в еврозоната това ще свърши през април, когато чакаме да бъдем поканени в чакалнята, това значи дефинитивно отделяне на България от съветската геополитическа орбита. Това значи мощна нова фаза на България в Еврозоната ", уточни Плевнелиев.

" Бях сигурен, че всички в България, които са срещу новата фаза на интеграция на нашата страна в еврозоната на запад, по един или различен метод ще изтърван нервите си, ще се провеждат добре и ще стартират да работят и вие към този момент го виждате. Ние се гордеем с валутния ръб на България, там има цялостен народен консенсус, той не трябва да се пипа, той ще прерасне в чакалнята на еврозоната със същите параметри, които са заложени отпреди 20 година Най -голямата неистина, която чухме е, че се прави каквато и да е промяна във валутния ръб ", добави той.

" Президентът има това право, одобрявам част от причините на Радев за допустими, драмата е явна - нереформирана прокуратура, нереформираният здравен бранш, демографската рецесия, всичко това е реалност, само че той не е от през вчерашния ден и от през днешния ден. Ролята на президента е да даде напредък за развиване. Нека президентът да извика всички тези хора и държавни институции, с цел да работят дружно. Диалогът зависи от президента. След като 3 година плюеше Народно събрание, наруши конституционните си отговорности, откакто воюваше против държавното управление, оплю страната ни пред целия свят, имахме сполучливо председателство, това ли е тежка геополитическа рецесия, за която приказва ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР