Румен Радев връчи Почетния знак на президента на младежите, спасили

...
Румен Радев връчи Почетния знак на президента на младежите, спасили
Коментари Харесай

Президентът награди героите, спасили човешки животи при пожа...

Румен Радев връчи Почетния знак на президента на младежите, избавили възрастни хора при пожара в Дома за възрастни хора „ Топъл дом “ в село Рояк.



Вие освен дадохте образец за гражданска героизъм, само че и с вашата самоотвержена постъпка ни давате вярата, че живеем в хуманно и солидарно общество, в което човешкият живот е висша полезност, че с такива младежи като вас България има почтено бъдеще. Това съобщи президентът Румен Радев на гала в Гербовата зала на „ Дондуков “ 2, на която връчи Почетния знак на президента на Република България на Октай Шабан, Мерт Гюргелиев, Фуркан Фикретов и Селим Селимов за проявената от тях храброст, съпричастност и неустрашимост при спасяването на възрастни хора от Дома за възрастни хора „ Топъл дом “ в село Рояк. При случая на 22 ноември в старческия дом починаха 9 души, само че 48 други бяха избавени с помощта и на четирите 15-годишни момчета.



„ Днешната гала е израз на благодарност на цялото ни общество за вашата храброст и човещина. Гордеем се с вас! “, съобщи президентът като уточни, че самоотвержената интервенция на младежите е трансформирала хода на трагичните събития, когато в нощта на 22 ноември те са влезнали без боязън и съмнение в горящата постройка на Дома за възрастни хора в село Рояк, с цел да спасят живот.

Държавният глава цитира поговорката, съгласно която с цел да се отгледа и възпита човек, е належащо цяло село. „ Родителите, фамилията, съседите, приятелите, околните, учителите – това е хубавичко среда, в която се учиш да бъдеш човек и зад вашата почтена постъпка стоят всички тези хора от село Рояк “, обърна се президентът към присъстващите на церемонията, измежду които бяха родителите на младежите, техният класен началник и кметът на Дългопол. „ Благодаря на всички вас, че сте отгледали и възпитали почтени жители на Република България! Благодаря ви, че всички вие дружно преди един месец написахте същинска история за човещина и съпричастност! “, съобщи президентът Румен Радев като пожела на младежите да работят и да се учат настойчиво, с цел да реализиран фантазията си да станат пожарникари и служители на реда и по този начин да се грижат за сигурността, здравето и живота на другите.



По време на церемонията президентът подари и нови книги за читалището в село Рояк.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР