Румен Радев ще бъде патрон на предстоящите две световни първенства,

...
Румен Радев ще бъде патрон на предстоящите две световни първенства,
Коментари Харесай

Илияна Йотова откри Мулти Европейското по таекуондо в София 

Румен Радев ще бъде патрон на идните две международни шампионати, които ще се проведат в София идващия месец

Вицепрезидентът на България Илияна Йотова персонално откри 4-то издание на Мулти Европейското състезание по таекуондо, което се организира в зала ЕФЕ на хотел Маринела. Специални посетители бяха посланика на Република Корея Н.П Ли Хо-Шик, проф.Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет към президента, проф. Даниела Дашева, Председателят на Световната детска таекуондо федерация Парк Су Нам, както и още доста посетители от бизнеса, политиката от България и чужбина.
Над 1200 състезатели от 36 страни взимат присъединяване в конкуренцията, която се организира от 2-8 юни. За първи път нашата столица е хазаин и на Пара Таекуондо Гран При.

„За мен е голяма чест да открия 4-то издание на Мулти Европейското състезание в София. Сигурна съм, е това няма да бъде единствено едно съревнование, това ще бъде празник на духа. Няма да не помни по какъв начин господин Бинев преди няколко месеца разказваше какво следва това лято в София. Хиляди спортисти ще дойдат тук, от стотици страни, както и доста велики персони. Няма да преувелича, в случай че кажа, че това лято е таекуондо лято 2022. Приемете специфичните поздрави от Президента Румен Радев, който ще бъде патрон на двете международни шампионати, които ще се проведат в София идващия месец. За него това е голяма чест,

горделивост и обвързване.Ние мечтаем България още веднъж да се върне на тези места, които заслужава в доста спортове“, сподели Илияна Йотова.

„Г-жо Йотова, Вашето отношение към спорта изобщо, ни дава вяра и морално ни подкрепя, ние да вървим в вярната посока, тъй като Президентската институция демонстрира държавническо отношение. Вие разбирате, че спорта не е единствено медали, той е работа с обществото, с хората, които ние би трябвало да превърнем в модел за подражание“, показа Слави Бинев пред присъстващите в залата.

Само през първия ден български таекуондисти завоюваха 5 медала. Надпреварата продължава всеки ден от 9:00ч в зала ЕФЕ на хотел Маринела.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР