Румен Радев показа пълна липса на държавническо поведение и национално

...
Румен Радев показа пълна липса на държавническо поведение и национално
Коментари Харесай

Николай Младенов: Радев показа пълна липса на държавническо поведение и национално достойнство

Румен Радев сподели цялостна липса на държавническо държание и национално достолепие. Нищо българско нямаше нито в държанието му, нито в тезите му, счита някогашният министър на защитата и на външните работи Николай Младенов във връзка на срещата сред украинския президент Володимир Зеленски и Румен Радев в София.

 

" Българският народ постоянно е помагал на всеки, който е жертва на експанзия и на неправда. Винаги е показвал взаимност с тези, които са подложени на гонение. Това е завета на Възраждането, върху тези полезности е построена нашата независимост! Нищо от това не присъстваше в държанието и във вялите тези на Радев. Напротив, присъстваше безгрижие към страданието, дребнотемие и мухлясало схващане за света. Най-вече обаче остъстваше национално достолепие и държавнически послания ", акцентира Младенов.

" България постоянно е била и ще бъде измежду първите страни, които са подкрепяли свободна Украйна, правото на украинския народ да гради самичък бъдещето си и да пази страната си. Но дано това, което видяхме през днешния ден да бъде урок за всички, които обясняваха по какъв начин той е бащата на смяната, от която имаме потребност. Не. Той не е смяната от която имаме потребност. Той е знак на това, което би трябвало да отхвърлим в случай че желаеме да градим с честност и неизменност бъдещето на свободна и демократична България ", написа в личния си профил Николай Младенов, който през 2013 година бе назначен за специфичен представител на генералния секретар на Организация на обединените нации Бан Ки-мун за Ирак и за началник на задачата на Организация на обединените нации там. През 2015 година Младенов бе назначен за специфичен координатор за Близкоизточния кротичък развой от генералния секретар на Организация на обединените нации Бан Ки-мун. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР