Румен Радев отново без изненади дръпна назидателна реч, в която

...
Румен Радев отново без изненади дръпна назидателна реч, в която
Коментари Харесай

Срам: Радев брани индиректно МОЧА на Нова година

Румен Радев още веднъж без изненади дръпна назидателна тирада, в която разказа апокалипсис в страната ни. Президентът, който най-вече разделя нацията, заприказва за обединяване. Изказването му прозвуча по-скоро като предизборна тирада на протест пред симпатизанти. Тази година той реши косвено да брани демонтирането на мракобесния окуппаторки монумент. Радев заприказва за разделяне и за " война с историческата памет ".

" Благоденствието на една нация се мери с нейните морални устои, грамотност и кураж, без които е невероятно материалното благоденствие. Възходът на България е неосъществим в атмосфера на разделяне и война с националните знаци и историческата памет. Не може да се развиваме с амнезия и политическо двуличие, корупция и безотговорност, с цензура и незаинтересованост. Имаме потребност от единство и водачество, което да крепи държавността, суверенитета и законността, да запази мира и да подсигурява сигурността на всеки един български жител, да издигне образованието, науката и културата в същински приоритет, да поеме към европейското ни бъдеще, към рационализация и интензивен напредък на стопанската система и приходите ", съобщи Радев.Президентът и тази година съумя да скапе празника на хората, които не са се присъединили в самодейността да си изключат тв приемниците на речта му.

По Българска национална телевизия инцидентно или не тъкмо преди словото на Радев се появиха Васил Найденов, Богдана Карадочева и Стефан Димитров и изпяха един от знаците на митингите през 90-те години " Молитва за България " като контрапункт на това, което за поредна година ни е подготвил президентът. В нея се пее заветното: " Докога все по този начин ще я караме? Докога, докога, докога… Господи, дай на България път, светлина, независимост! ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР