Румен Радев обявява война на правителството, за да не може

...
Румен Радев обявява война на правителството, за да не може
Коментари Харесай

Росен Плевнелиев за сваленото доверие: Обявява се война на правителството

Румен Радев афишира война на държавното управление, с цел да не може България да влезе в еврозоната.

Така президентът в интервала 2012 – 2017 година Росен Плевнелиев разяснява сваленото от президента Радев доверие към кабинета „ Борисов “ 3, представен от БНР.
Президентът Румен Радев смъкна доверието си от държавното управление Деленето е сред порочната власт и милионите честни българи, съобщи президентът
„ Внимателно слушах тезата на президента за валутния ръб. Аз предсказах в свое изявление, че тази година в първата ѝ половина ще сме очевидци на най-важната политическа борба в България, това е борбата за влизането на България в еврозоната. Бях сигурен, че всички в България, които са срещу новата фаза на интеграция на нашата страна в еврозоната на Запад, по един или различен метод ще изтърван нервите си, ще се провеждат добре и ще стартират да работят и вие към този момент го виждате “, добави Плевнелиев.
Емил Караниколов за сваленото от президента доверие: Явно до момента ни е подкрепял, благодаря му Министърът на стопанската система отхвърли обвиняването на президента, че държавното управление отхвърля да поеме виновност за безводието в Перник
Плевнелиев добави, че приема част от причините на Радев за допустими. „ Драмата е явна – нереформирана прокуратура, нереформираният здравен бранш, демографската рецесия, всичко това е реалност, само че той не е от през вчерашния ден и от през днешния ден. Ролята на президента е да даде напредък за развиване “, разяснява още Плевнелиев.

По думите на Плевнелиев снемането на доверие е политическо и морално решение на президента. „ В продължение на 3 година президентът водеше войната си непрекъснато с държавното управление и Народното събрание, най-малко в този момент се знае към този момент, че това е неговата генералска борба. Радев не се усеща добре като президент на България, той не играе тази роля, а и не желае да я играе “, сподели още Плевнелиев.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР