Румен Радев: Конкурсът за нов изтребител е троен удар по

...
Румен Радев: Конкурсът за нов изтребител е троен удар по
Коментари Харесай

Румен Радев: Конкурсът за нов изтребител е троен удар по България

Румен Радев: Конкурсът за нов изтребител е троен удар по България
За състезанието за нов изтребител настоявах да се съблюдава процедурата и финансовата рамка, което е гаранция за най-благоприятен избор без значение от вида аероплан. Правителството направи тъкмо противоположното – разгласи победител в прорез със личните негови и на Народното събрание правила, и даже се ангажира да надплати голяма сума. Това съобщи президентът Румен Радев след освещаването на бойните флагове, съобщи кореспондент на БГНЕС.

За мен това е троен удар по България. Имаше политически изявления, че не купуваме изтребители, с цел да има пари за пенсии. Пари за пенсии по този начин и няма, а в този момент ще похарчим доста повече и то за по-малко самолети, акцентира Радев. Според него, това е удар по доверието на европейските сътрудници, които държавното управление употребява като статисти в състезанието.

Това е удар и по имиджа на нашите американски сътрудници, които в очите на българите печелят този конкурс с политически лобизъм, а не по разпоредбите. Как тогава желаеме да печелим уважението на хората по света в случай, че ние не почитаме личните си закони и правила, безапелационен бе президентът. На въпрос по какъв начин ще разяснява това Народното събрание да прегласува изискванията, които е предложил преди този момент, президентът отговори, че това е скандално за него. Това приказва въобще за цялостното пренебрежение към процедурата и процеса на избор, означи още Румен Радев. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР