Румен Радев даде също своя принос за задълбочаване на политическата

...
Румен Радев даде също своя принос за задълбочаване на политическата
Коментари Харесай

Карадайъ: Радев разделя обществото. Избори!

Румен Радев даде също своя принос за задълбочаване на политическата рецесия и разделянето на обществото. Битката с модела-ГЕРБ схваща като реваншизъм против политическите си съперници. Нарушаването на Конституцията, законите на страната и европейските регламенти стана процедура и съществена негова характерност. Това съобщи водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ в декларация от името на Движението след приемането на бюджета през нощта.

„ Призоваваме го да не продължава с нарушаването на Конституцията и да насрочи изборите за 47-мо Народно заседание. ”, моли Карадайъ.

„ Парламентът си свърши работата по уговорката към пенсионерите, жителите и бизнеса. По предложение на Движение за права и свободи пенсионерите ще получават по 120 лв. на месец до края на годината, 100 милиона лв. ще получат общините, 85 млн за земеделието, 70 млн за туризма (ресторантьори, хотелиери и туроператори), 40 млн за пътническите транспорти плюс 15 млн за отдалечените и планински райони, 20 млн за самоосигуряващите се лица, 60 млн за авиопревозвачите, 15 млн за висшите учебни заведения, 4 млн за вероизповеданията, 105 млн за лекари, медицински сестри и санитарите ”, съобщи още водачът на Движение за права и свободи. И добави: „ В същото време е значимо също изрично и ясно да заявим: Народното събрание не можа да свърши главното си обвързване – да образува болшинство и да излъчи държавно управление, като даде своя принос за задълбочаване на политическата рецесия. Езикът на омразата продължи да се лее от трибуната, с което се задълбочи опълчването и разделянето. ”.

В моменти на рецесии е належащо да използваме и друга формула – смирението, сподели още Карадайъ. И прикани: Нека идните избори ни накарат да бъдем по-добри и по-мъдри, осъзнали ясно какво значи девизът „ Съединението прави силата “.

Ето цялостния текст на декларацията на Движение за права и свободи:

Декларация на Мустафа Карадайъ във връзка приемането на актуализацията на държавния бюджет за 2021 г

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ!      

         Днес е доста значимо да заявим ясно и изрично:

         Парламентът си свърши работата по уговорката към пенсионерите, жителите и бизнеса. По предложение на Движение за права и свободи пенсионерите ще получават по 120 лв. на месец до края на годината, 100 милиона лв. ще получат общините, 85 млн за земеделието, 70 млн за туризма (ресторантьори, хотелиери и туроператори), 40 млн за пътническите транспорти плюс 15 млн за отдалечените и планински райони, 20 млн за самоосигуряващите се лица, 60 млн за авиопревозвачите, 15 млн за висшите учебни заведения, 4 млн за вероизповеданията, 105 млн за лекари, медицински сестри и санитарите.

Това е доста значимо, изключително в настоящата обществено-политическа конюнктура, във време на рецесии, на фона на 4-а вълна на Ковид-кризата, на фона на беднотия и всепоглъщаща безизходност.

В същото време е значимо също изрично и ясно да заявим:

Народното събрание не можа да свърши главното си обвързване – да образува болшинство и да излъчи държавно управление, като даде своя принос за задълбочаване на политическата рецесия. Езикът на омразата продължи да се лее от трибуната, с което се задълбочи опълчването и разделянето.

Румен Радев даде също своя принос за задълбочаване на политическата рецесия и разделянето на обществото. Битката с модела-ГЕРБ схваща като реваншизъм против политическите си съперници. Нарушаването на Конституцията, законите на страната и европейските регламенти стана процедура и съществена негова характерност. Призоваваме го да не продължава с нарушаването на Конституцията и да насрочи изборите за 47-мо Народно заседание.

Призоваваме всички да не не помнят своя главен дълг пред обществото и пред страната си.

Вместо да се оправяме с рецесиите, вместо да осъществяваме стратегиите си, вместо да решаваме проблемите на хората, политическите партии, които се самоопределиха като спечелилите доверието на народа, сътвориха предпоставки за задълбочаване на рецесиите и са на път да основат най-големия безпорядък през прехода.

Нормалността и разговорът се отдалечават в необозримото бъдеще, без значение от декларациите и заклинанията на всички. За разговор се афишират всички, само че единствено с заявления. Ако това продължава по този начин, идващите избори единствено ще задълбочат казуса, без да се приближат до решението.

Независимо от политически и идеологически (където ги има) разлики, разговорът изисква всички, които съставляват нацията, да са част от този разговор. Участието в разговора не значи наложително присъединяване в ръководството, само че наложително значи да има чуваемост и взаимно почитание.

Заедността не е единствено дума, оставаща неразбрана, отблъсквана и неприемана, тя е формулата за решение на проблеми и път към разцвет.

В моменти на рецесии е належащо да използваме и друга формула – смирението.

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ!

Не са нужни доста думи. Всички партии имат и небогати, и богати симпатизанти и последователи, небогати и богати гласоподаватели. Всички ние еднообразно сме виновни пред тях, тъй като основаването на положителни условия през днешния ден, значи и по-добро бъдеще за всички.

Нека идните избори ни накарат да бъдем по-добри и по-мъдри, осъзнали ясно какво значи девизът „ Съединението прави силата “.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР