Румен Радев: Австрия е наш приоритетен икономически партньор По време

...
Румен Радев: Австрия е наш приоритетен икономически партньор По време
Коментари Харесай

Румен Радев: Австрия е наш приоритетен икономически партньор

Румен Радев: Австрия е наш предпочитан стопански сътрудник
По време на мандата на дипломат Хаузер бяха положени огромни старания за привличането на вниманието на деловите и финансови среди от Австрия към България. Резултатът е изтъкнат за всички това е, че Австрия е наш предпочитан стопански сътрудник и водещ вложител в България.

Това сподели президентът Румен Радев откакто награди посланика на Република Австрия у нас Роланд Хаузер с медал „ Стара планина “ първа степен, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Високото държавно отличие се връчва за извънредно огромните заслуги на дипломата за укрепването и развиването на двустранните връзки сред България и Австрия.

„ Удостояването с най-високото българско отличие е оценка за персоналния принос и професионализма на дипломат Хаузер и за огромното значение, което България отдава за развиването на нашите двустранни връзки “, сподели президентът в словото си. Той уточни, че „ тези отлични връзки, на които се радваме през днешния ден сред нашите две страни, са резултат на поредните старания на нашите две другарски страни, а и резултат на приноса на генерации дипломати, на бизнеса, на университетските и културните среди, и на жителите на двете страни “. В исторически проект, сподели президентът, духовните, културните и стопанските връзки сред нашите нации водят своето началото още от българското възобновление, само че те имат своята огромна динамичност през последните десетилетия.

„ За мен е голяма чест да бъда награден с най-високо отличие в България, изпитвам горделивост “, сподели Роланд Хаузер. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР