Румънският външен министър Богдан Ауреску определи ситуацията в Украйна и

...
Румънският външен министър Богдан Ауреску определи ситуацията в Украйна и
Коментари Харесай

Румъния: Ситуацията в Украйна и Черно море е тревожна


Румънският външен министър Богдан Ауреску дефинира обстановката в Украйна и Черноморския район като " тревожна ", заяви АП.

Предупреждението той насочи при идването си на срещата на външните министри от страните членки на НАТО в Рига.

" Днес ще обсъдим тревожната обстановка в съседство на Алианса, в и към Украйна, в Черноморския район ", сподели министърът.

" Сигурността на Черно е неразделна част от сигурността на НАТО като цяло и събитията в Черноморския район засягат евроатлантическата сигурност ", сподели Ауреску.



Като съюз би трябвало да намерим подобаващи отговори, с цел да не позволим Черно море да се трансформира в инструмент за пагубно въздействие и дестабилизация, изключително за нашите сътрудници, заключи румънският външен министър.

" Много е значимо да имаме високо равнище на стратегическа ситуационна информираност за протичащото се на място, продължи министърът. Също по този начин е значимо да се ускори сдържането и отбранителната позиция на НАТО на източния фланг, в това число в Черно море ".

Ауреску сподели, че в сряда обстановката в съседство на алианса ще бъде разисквана с представители на Украйна и Грузия и той ще удостовери " цялостна поддръжка за суверенитета и териториалната целокупност на сътрудниците на Алианса ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР