Румънският президент Клаус Йоханис каза във вторник, че е решил

...
Румънският президент Клаус Йоханис каза във вторник, че е решил
Коментари Харесай

Йоханис потвърди кандидатурата си за шеф на НАТО

Румънският президент Клаус Йоханис сподели във вторник, че е решил да се кандидатира за водач на НАТО, позиция, за която доста държави-членки поддържат холандския министър председател Марк Рюте.

" Реших да се включа в конкуренцията за поста общоприет секретар на НАТО ", сподели Йоханис пред кореспонденти. " Мисля, че НАТО би трябвало да обнови възгледите си за своята задача. Източна Европа има скъп принос в диалозите и решенията на НАТО. "

, че Румъния е уведомила съдружниците от НАТО, че предлага президента Клаус Йоханис за общоприет секретар на Алианса. Тогава обаче румънското президентство отхвърли коментар.

Припомняме, че името на Клаус Йоханис към този момент беше спрягано за правоприемник на Йенс Столтенберг като началник на НАТО. Преди да бъде продължен мандатът на настоящия общоприет секретар на НАТО, президентът беше в листата на вероятните приемници.

Сегашният нидерландски министър председател и Обединеното кралство. Източници обаче настояват, че той не може да събере задоволително гласове заради съпротивата на съдружниците от Източния фронт като България, Унгария, Турция и Румъния.
 Външният министър на Латвия Кришиянис Каринш желае да оглави НАТО
Външният министър на Латвия Кришиянис Каринш желае да оглави НАТО

Външният министър на Латвия се причислява към естонката Кая Калас и холандеца Марк Рюте, които се борят да оглавят отбранителния съюз
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР