Румънският премиер Виорика Дънчила увери в началото на правителствено заседание,

...
Румънският премиер Виорика Дънчила увери в началото на правителствено заседание,
Коментари Харесай

Румънският премиер: Имаме пари за увеличение на заплатите и пенсиите

Румънският министър председател Виорика Дънчила увери при започване на държавно съвещание, че има пари за нарастване на пенсиите и заплатите тази година и посочи, че бюджетът за 2019 година планува повече средства за опазване на здравето от когато и да било до момента, оповестява в. " Ромъния либера ".

" Имаме пари за нарастване на заплатите и пенсиите, както доказахме, че имаме и предходната година ", акцентира Дънчила. " Миналата година увеличихме значително заплатите в опазването на здравето, тази година концентрираме вниманието си върху вложенията, тъй че да предложим на румънците достъп до качествени здравни услуги ".

Тя добави, че образованието ще получи спомагателни 9,9 милиарда леи (2,08 милиарда евро) тази година по отношение на 2018 година

" Инвестирайки в децата, влагаме в действителност в бъдещето на Румъния ", акцентира още министър председателят. Тя подсети, че държавното управление е нараснало детските надбавки от 84 на 150 леи, а за децата с увреждания - от 200 на 300 леи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР