Румънският премиер Николае Чука потвърди пред молдовския министър на отбраната

...
Румънският премиер Николае Чука потвърди пред молдовския министър на отбраната
Коментари Харесай

Румъния активно подкрепя стремежите на Молдова, Украйна и Грузия за членство в ЕС


Румънският министър председател Николае Чука удостовери пред молдовския министър на защитата Анатолие Носатъй цялостната и дейна поддръжка на Румъния за устрема на Република Молдова, Украйна и Грузия да получат статут на кандидатки за участие в Европейски Съюз, съобщи организация Аджерпрес.

Министърът на защитата на Молдова Анатолие Носатъй е на посещаване в Румъния по покана на румънския си сътрудник Василе Дънку, с който ще се срещне през днешния ден, отбелязва организацията.

На срещата с Носатъй румънският министър председател Николае Чука е подчертал нуждата от разговор в актуалните комплицирани времена, белязани от военната експанзия на Русия против Украйна.

Чука е удостоверил цялостната и дейна поддръжка на Румъния за европейската вероятност на Република Молдова, Украйна и Грузия и е подчертал нуждата от обединен метод към трите страни.

Молдовският министър на защитата е благодарил на Румъния за непрекъснатата политическа, икономическа и финансова поддръжка, с цел да може Република Молдова да преодолее наслагващите се рецесии, с които се сблъсква – бежанци, енергийна рецесия, инфлация, както и с цел да реализира задачата за приемане на статут на страна претендент за участие в Европейски Съюз.

Чука и Носатъй са разискали съществени въпроси на двустранните връзки, в това число улеснението на трафика през границата.

Сред дискутираните тематики са били също енергийните проблеми и сигурността в района с акцент върху дезинформацията и пропагандата и детайлите на хибридна война в Република Молдова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР