Румънските ученици тръгват присъствено на училище от утре. Условието е

...
Румънските ученици тръгват присъствено на училище от утре. Условието е
Коментари Харесай

Румънските ученици се връщат присъствено в клас от утре

Румънските възпитаници потеглят присъствено на учебно заведение от на следващия ден. Условието е над 60 % от преподавателите да са имунизирани. Останалите учебни заведения не престават онлайн.

Училищата в Румъния са задължени да дават информация каква част от педагогическия личен състав е с сложена ваксина против COVID-19. В Букурещ делът на ваксинираните учители надвишава 80 %, а в съвсем половината от образователните заведения в страната имунизираните преподаватели са повече от 60 на 100. Това дава съображение на управляващите да разрешат присъствено образование.

" Всички учебни заведения и детски градини, където имунизираните учители са над 60%, се връщат присъствено в клас от понеделник, 8 ноември. В случай на инфекции и според от броя им, класовете ще имат онлайн часове. Ако допълнително от половината класове има инфектирани деца, цялото учебно заведение минава на отдалечено образование ", съобщи Сорин Кампеану, министър на образованието на Румъния.

От идната седмица учебните заведения ще разполагат с щадящи проби с проба от слюнка. По данни на румънското просветително министерство повече от 300 000 възпитаници също са имунизирани против COVID-19, като 80 000 от тях са на възраст сред 12 и 15 години.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР