Румънските компании с дейност в близост до южната си граница

...
Румънските компании с дейност в близост до южната си граница
Коментари Харесай

Румънският бизнес търси работници от Северозападна България и им дава средни заплати от 1500 лева

Румънските компании с активност наоколо до южната си граница притеглят служащи от България и по-конкретно от северозападния район, като дават обещание по-високи заплати от тези у нас.

Основно сдруженията от северната ни съседка са заети в химическата промишленост и строителството, като в междинното възнаграждение там варира сред 1300 и 1500 лв..

Компаниите търсят мъже от България, които знаят румънски и живеят в тази част на страната. В случай, че знаят и британски, това е спомагателен плюс за претендентите. Също по този начин компаниите избират да наемат хора с опит сред 1 и 3 години.

Това демонстрират данни от изследване на заетостта в 8 български и 7 румънски погранични района, направено в границите на европейския план BG RO Mobility, написа " 24 часа ".

Според изчисленията в този момент към 250 българи всеки ден минават границата, с цел да работят в Румъния, като множеството от тях са наети в фабрики за произвеждане на пластмасови произведения, както и в строителството.

От проучването излиза наяве, че огромна част от хората в Северна България или 58% от тях биха работили в северната ни съседка. Друга част - 19 на 100 от тях, са на противоположното мнение и настояват, че в никакъв случай не биха го създали.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР