Румънските компании, които са имали търговски отношения с Русия и

...
Румънските компании, които са имали търговски отношения с Русия и
Коментари Харесай

Румънските компании, които са засегнати от санкциите срещу Русия, ще може да получат помощ

Румънските компании, които са имали търговски връзки с Русия и са наранени от интернационалните наказания, наложени на тази страна, може да се възползват от помощ за техническа безработица, съобщи министърът на труда Мариус Будъй, представен от Аджерпрес.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2409
Той сподели, че в министерството на труда се работи върху план за нормативен акт за оказване на поддръжка на тези компании, който ще бъде приключен най-рано идната седмица.

По думите му фирмите, които бъдат принудени да спрат производството си за избран интервал поради глобите, ще могат да се възползват от техническа безработица.

" Трябва да предприемем ограничения за тези хора, да насърчим вложителите да не вършат съкращения, а единствено да влезем в техническа безработица, както беше по време на пандемията, само че не при същите условия. Бих желал заплащанията да бъдат непосредствено към чиновниците ", уточни Будъй.

Той добави, че не разполага с " действителни информации " за броя на засегнатите компании.

" Със сигурност ще има, тъй като ще има и проблеми по веригите за доставка на първични материали и би трябвало да действаме превантивно. Когато се стигне до тази обстановка, аз би трябвало да имам настоящ нормативен акт ", уточни министърът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР