Румънската автомобилна марка Dacia ще започне да сглобява нов модел

...
Румънската автомобилна марка Dacia ще започне да сглобява нов модел
Коментари Харесай

Dacia подготвя 7-местен кросоувър хибрид

Румънската автомобилна марка Dacia ще стартира да сглобява нов модел - огромен 7-местен кросоувър през октомври идната година. Такава информация разгласява френският портал.
 Колко ще коства
Колко ще коства " най-достъпният електромобил ", създаден от Dacia?

Новата Dacia Spring ще бъде разполагаем за поръчка напролет на 2021 година

Новият модел би трябвало да размени компактния ван Lodgy и комбито Logan MCV, а също по този начин да се трансформира в първия хибрид в историята на марката. В момента бъдещият кросоувър е прочут под вътрешно фирменото означение RJI. С дължина почти 4,5 метра, той ще бъде съпоставим по мярка с, да вземем за пример, Kia Sportage.

Кросоувърт ще се основава на архитектурата CMF-B, върху която са построени обновените модели Logan и Sandero.
 Снимка 506077
Източник:

Подобно на леките коли Dacia, двигателната гама няма да включва дизелови мотори. Вместо това се чака да се появят хибридни задвижвания - " мека " 12-волтова надстройка за 1,3-литров турбо мотор и пълностоен хибрид. Последната алтернатива би трябвало да бъде заимствана от Renault Clio: електрически мотор и 1,6-литров бензинов елемент даващи 140 конски сили на хечбека.

Наборът от бензинови мотори ще се състои от 1,0-литров мотор с турбокомпресор с мощ от 100 и 120 к.с., както и модификации на 1,3-литровия мотор без електрическа надстройка. Предполага се, че неговата мощ ще бъде 160 конски сили.
 Dacia мести производтвото на Sandero в Мароко
Dacia Sandero към този момент няма да се създава в Румъния

Компанията ще се концентрира върху по-скъпите модели в Европа

Отбелязва се, че автомобилът ще бъде съединен в румънския цех на марката, а продажбите му би трябвало да стартират в края на 2021 година. Към този миг не е известно какво име ще получи новия модел.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР