Румъния не е подготвена за евентуален конфликт с Русия и

...
Румъния не е подготвена за евентуален конфликт с Русия и
Коментари Харесай

Румъния се подготвя да скочи на Русия

Румъния не е готова за възможен спор с Русия и следва да предприеме нужните стъпки за подготовка, съобщи военачалник Георгица Влад, шеф на защитата на страната, съобщи Политико и Българска телеграфна агенция.

В изявление за Europa Liberă România, оповестено в четвъртък, военачалник Влад означи: " Да, популацията на Румъния, както и цялото население на Европейския съюз, следва да бъде загрижено. "

" Ако (Русия) победи в Украйна, главната цел ще бъде Република Молдова. Ще станем очевидци на напрежение в Западните Балкани ", добави румънският военачалник. " Повече от уверен съм, че политиката на президента Путин ще ескалира в близко бъдеще. "

Влад се застъпи за непринудено главно военно образование за мъже и дами до 35 години. Генералът означи края на наложителната военна работа в Румъния като причина за незадоволителната подготвеност на армията.

Влад също по този начин прикани за правни промени, с цел да се даде опция на Румъния да се отбрани от съветски дронове. Отломки от един от безпилотните самолети на Кремъл паднаха в Румъния предишния септември и безпилотният летателен уред (БЛА) не бе свален, защото румънското законодателство не разрешава това, сподели генералът. " Ние нямахме бойни системи ", добави той.

Широкият му апел за деяние повтори сходни неотдавнашни предизвестия от други западни военни и отбранителни водачи, в това число началника на армията на Обединеното кралство военачалник Патрик Сандърс. Миналата седмица той прикани английските управляващи да " активизират нацията ", с цел да се приготвят за възможна война с Русия. Вече съвсем две години Москва води тотална война против Украйна.

Румънският министър председател Марчел Чолаку не се съгласи с изказването на началника на Генералния щаб Георгица Влад за нуждата от подготовка за вероятно разпространяване на съветската експанзия отвън Украйна, написа Euractiv и Фокус.

Чолаку отсече, че Румъния няма да взе участие в никакви войни.

" Нека останем спокойни, Румъния няма да влиза в никаква война “, увери румънският министър председател.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР