Румъния и Унгария настояват Европейската комисия да удължи забраната за

...
Румъния и Унгария настояват Европейската комисия да удължи забраната за
Коментари Харесай

Румъния и Унгария искат забраната за внос на украинско зърно да бъде удължена

Румъния и Унгария упорстват Европейската комисия да удължи възбраната за импорт на украинско зърно най-малко до края на годината. Това стана ясно след среща на земеделските министри на двете страни в Букурещ - Флорин Барбу и Ищван Наги.

“Ограничителните ограничения във връзка с вноса на селскостопански артикули от Украйна имаха позитивен резултат върху пазара на зърно в Румъния и решението на Европейската комисия би трябвало да бъде тези ограничавания да бъдат удължени най-малко до края на 2023 година, с цел да не се отрази на конкурентоспособността на земеделските производители ”, е декларирал по време на диалозите в румънската столица Флорин Барбу.

Той е изразил мнение, че на равнище Европейска комисия би било уместно да се сътвори система за дотации за преноса на селскостопански артикули от Украйна, което би могло да съставлява забележителен тласък за ориентиране на артикули от Украйна към по-отдалечени пазари, изключително в страни, изложени на риск, обвързван с продоволствената сигурност, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Подобно на Румъния, ние разрешаваме директни транспорти и не желаеме да навредим на Украйна, само че желаеме да запазим конкурентоспособността на нашите фермери “, е коментирал на собствен ред унгарският министър на земеделието Ищван Наги.

След Букурещ той възнамерява да организира диалози и с сътрудниците си в България и Словакия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР