Румъния е поела роля от максимално важно значение за осигуряване

...
Румъния е поела роля от максимално важно значение за осигуряване
Коментари Харесай

Румъния увеличава капацитета за транспорт на зърно от Украйна

Румъния е поела роля от оптимално значимо значение за обезпечаване на преноса на украинско зърно към интернационалните пазари и ще усили транспортния си потенциал.

Това съобщи в събота премиерът Марчел Чолаку, представен от " Аджерпрес ". Той направи изказването в онлайн послание към интернационалната среща на върха в Киев за международната продоволствена сигурност

" Румъния пое първостепенна значима роля в обезпечаването на прекосяването на украинско зърно към интернационалните пазари, тъй че повече от 60% от целия този експорт беше изработен през румънските транспортни коридори. През идващия период предвиждаме увеличение на транспортния потенциал, с директната поддръжка на нашите интернационалните сътрудници и на Европейския съюз (ЕС) ", сподели Чолаку.

" Ръководителят на румънската изпълнителна власт осъди най-категорично противозаконните и неоправдани офанзиви на Русия против Украйна, които съставляват военни закононарушения. Той също осъди съветските въздушни удари в Украйна, покрай границата с Румъния, които засягат интернационалната инфраструктура за превоз на зърно ", се споделя още в изказването.

Премиерът е подчертал ключовата роля на Румъния за улеснение на украинския експорт на зърно през пътищата за взаимност на Европейски Съюз.

Чолаку удостовери солидарността на Румъния с Украйна и поздрави украинския си сътрудник Денис Шмигал за отличното съдействие, ориентирано към разширение на сухопътните, железопътните, речните и морските връзки сред двете страни.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР