Руди Джулиани бил очевидно пиян в изборната нощ през ноември

...
Руди Джулиани бил очевидно пиян в изборната нощ през ноември
Коментари Харесай

Очевидно пиян Джулиани убедил Тръмп да се обяви за победител на изборите в САЩ

Руди Джулиани бил " явно пийнал " в изборната нощ през ноември 2020 година, когато призовал Доналд Тръмп да се разгласи прибързано и неправилно за победител на президентските избори в Съединени американски щати. Кандидатът на републиканците се съгласил, макар препоръките на представители от екипа си, написа " Гардиън ".

Това декларирала консервативната конгресменка от Уайоминг Лиз Чейни, която е заместник-председател на определената комисия на Конгреса, проверяваща щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година от последователи на Тръмп. Тя приказва по време на второто обществено чуване на комисията.

" Ще чуете също по този начин свидетелства за това по какъв начин Доналд Тръмп е отхвърлил съвета на специалистите от своя щаб в изборната нощ и вместо това е следвал курс, предложен от явно пийнал Руди Джулиани, с цел да разгласи, че е спечелил и да упорства броенето на гласовете да спре, да упорства неправилно, че всичко е машинация ", разгласи Чейни.

Демократът от Мисисипи Бени Томпсън, ръководител на комисията в Камарата на представителите, уточни, че обществеността ще научи по какъв начин Тръмп " загуби избори и знаеше, че е изгубил избори и вследствие на тази загуба реши да предприеме офанзива против нашата народна власт ", като подтикнал към смъртоносното принуждение на 6 януари.

В нощта на 3 ноември 2020 година Тръмп е бил в Белия дом със фамилията и помощниците си и следял отразяването на изборите.

Свидетел на чуването в понеделник, Крис Стируолт, някогашен политически редактор на консервативната телевизия " Фокс нюз ", разгласи, че неговата медия е била измежду първите, които обявили, че Байдън, а не Тръмп, ненадейно е спечелил вота в основния щат Аризона.

Този резултат бил голям удар за републиканците. Той провокирал яд и смут измежду събралите се в Белия дом - както поради самия резултат, по този начин и заради обстоятелството, че " Фокс нюз " го е оповестила, описа Стируолт пред комисията.

Джейсън Милър, юрист, който тогава бе консултант на Тръмп, свидетелства посредством видеовръзка, че в този миг през нощта Руди Джулиани предложил " да отидем и да обявим победа, да кажем, че сме спечелили напряко ".

Според Милър някогашният кмет на Ню Йорк и персонален юрист на Тръмп изглеждал " явно пийнал ".

Иванка Тръмп, дъщерята и консултант на президента, считала, че е прекомерно рано да се разгласят изборите за решени. А тогавашният управител на предизборната акция на Доналд Тръмп - Бил Степиен, също споделил, че не счита, че президентът би трябвало да афишира победа в изборната нощ.

Но към този момент някогашният държавен глава не се съгласил. През идващите дни той почнал да популяризира погрешни изказвания за всеобщи измами на изборите. Междувременно екипът му се разделил на две фракции.

" Наричахме ги нещо като моя тим и тима на Руди ", разгласи Степиен. " Нямах нищо срещу да ме включват в " Отбор " нормалност ".

Бишият правосъден министър Уилям Бар, който организира по-рано през месеца изявление с представители на комисията на закрити врата, неведнъж се опитал да убеди някогашният президент да признае загубата на изборите.

" Казах му, че нещата, които неговите хора показват пред обществото, са небивалици. Бях ненапълно покварен, тъй като си мислех: " Човече, в случай че той в действителност има вяра на тези неща... изцяло е напуснал действителността ".

Според Бар Тръмп бил " засегнат ", когато някой си разрешавал да оспорва изказванията му за изборите.

" Президентът споделяше: " Ами това, знаеш ли, убива ме. Нямаше причина да го казваш. Казваш го единствено, тъй като мразиш Тръмп ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР