РС Македония не спазва договореностите с България, въпреки одобряването на

...
РС Македония не спазва договореностите с България, въпреки одобряването на
Коментари Харесай

ДАНС: Северна Македония не спазва договореностите с България

РС Македония не съблюдава договореностите с България, макар одобряването на старта на договаряния на Скопие с Европейската комисия през 2022 година Това се показва в отчета на Държавна организация „ Национална сигурност “ за предходната година.
Всичко по тематиката: Отношенията България - районен съд Македония 1096
„ Въпреки одобряването през 2022 година на старта на договаряния на Република Северна Македония за участие в Европейския съюз, не се оправдават упованията за стабилно и необратимо съблюдаване от страна на Скопие на договореностите с България, по които се следи значителен декаданс, в това число по въпроси, свързани със отбрана правата на лицата с българско съзнание и говора на омразата “, се акцентира в документа.

Контраразузнаването ни регистрира повишаване на напрежението в Западните Балканите през предходната година. ДАНС предизвестява, че засилената конкуренция сред геостратегическите фактори подтиква великодържавнически и реваншистки упоритости.

„ Етническите и религиозни специфики се инструментализират за подкопаване на държавния суверенитет и териториална целокупност. Негативно влияние върху процесите в района продължава да оказва противозаконната миграция, както и радикализацията и разпространяването на набожен екстремизъм “, показват още от ДАНС. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР