Розова панделка на ревера си поставиха,в знак на съпричастност към

...
Розова панделка на ревера си поставиха,в знак на съпричастност към
Коментари Харесай

802 безплатни прегледа за рак на гърдата в КОЦ-Пловдив за седмица

Розова панделка на ревера си сложиха,в знак на съпричастност към болните от рак на гърдата,в Комплексен онкологичен център – Пловдив. Лекари, медицински сестри и част от личния състав се събраха тъкмо в 13,00 часа в двора на лечебното заведение и пуснаха в небето розови балони, като с това показаха поддръжката си към дамите с подлата диагноза. Поводът е днешнияМеждународен ден за битка с рака на гърдата.

И през тази година от КОЦ – Пловдив организираха акция за безвъзмездни профилактични прегледи. В интервала 05-12 октомври 2022г. са осъществени 802 прегледа. 384 дами са ориентирани към Отделението по образна диагностика.

Сред най-честите рискови фактори за развиване на рак на гърдата са напредването на възрастта, преболедуван в предишното рак на гърда, фамилна анамнеза за рак на гърда, генетично влечение и други Специалистите припомнят, че придържането към здравословен метод на живот, умерена физическа интензивност, поддържане на оптимални стойности на телесното тегло, ограничение на нездравословните привички като тютюнопушене и злоупотребата с алкохол, могат да понижат риска от развиването на рак на гърдата.

От Комплексния онкологичен център - Пловдив припомнят, че ранната диагностика е ключът към сполучливото лекуване.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР