Розалин Картър, бившата първа дама на Съединените щати и най-близкият

...
Розалин Картър, бившата първа дама на Съединените щати и най-близкият
Коментари Харесай

Розалин Картър, бивша първа дама на САЩ, почина на 96

Розалин Картър, някогашната първа дама на Съединените щати и най-близкият консултант на Джими Картър по време на неговия един президентски мандат, умря на 96 години.

Carter Center в неделя сподели, че тя е „ умряла в мир изцяло, със фамилията до нея ” в нейната селска Джорджия дом на Плейнс, откакто живееше с деменция и страдаше от доста месеци на влошаващо се здраве.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла ЮНЕСКО подхваща дейности за наново приемане на Съединените щати след отдръпването им през 2017 година Могат ли Съединените щати и Китай да разрешат търговски разногласия? Преглед от първа ръка на пътуването на мигрант до Съединените щати завършек на списъка

„ Розалин беше мой равносилен сътрудник във всичко, което в миналото реализирано “, сподели Картър в изказване.

„ Тя ми даде мъдри упътвания и поощрение мент, когато имах потребност. Докато Розалин беше на света, постоянно знаех, че някой ме обича и поддържа. “

Джими и Розалин Картър бяха най-дълго женената президентска двойка, като се дами през 1946 година, когато той е на 21 години и тя беше на 18.

След края на мандата му през 198 година 1, той също се радваше на повече години след Белия дом от всеки президент преди него и тя играе значима роля през тези години, в това число като част от нестопански център Carter и благотворителната организация Habitat for Humanity.

Тя беше възприемана като непретенциозна и спокоен, преди да пристигна във Вашингтон през 1977 година, само че се трансформира в сладкодумен оратор, деятел и деятел.

Нейната непрекъсната пристрастеност, която придвижи надалеч оттатък нейните години в Белия дом, беше за тези, които живеят с психологични болести, не заради някаква персонална връзка, а заради мощното възприятие, че е належащо покровителство.

Преди Джими Картър да бъде определен за президент през 1976 година Рослин беше значително незнайна отвън Джорджия, където беше нейният брачен партньор е бил производител на фъстъци, трансформирал се в губернатор.

Демократ, служил е на едно четири- годишен мандат, като губи опита си за преизбиране през 1980 година от Роналд Рейгън, републиканец, някогашен губернатор на Калифорния и холивудски артист.

Във Вашингтон Картърс бяха тим, като президентът я назова „ продължение на себе си ” и „ моят непосредствен консултант ”. Тя постоянно беше канена да участва като наблюдаващ на съвещанията на кабинета и политическите стратегически полемики.

В изявление от 1978 година с редактор на списание s, Картър сподели, че споделя съвсем всичко със брачната половинка си, с изключение на строго секретно материал. „ Мисля, че тя схваща съзнанието на американския народ и техните настройки може би по-добре от мен “, сподели той.

Първата дама също беше изпратена на значим формален задачи в Латинска Америка и беше част от несполучливата акция за одобрение на поправката за равни права към конституцията на Съединени американски щати, с цел да се подсигурява равно отнасяне на дамите от закона.

Иранската рецесия със заложниците – в която американски посланик s и други бяха държани в плен в Техеран след ислямската гражданска война – се случи, когато Картър се кандидатира за преизбиране. Кризата способства за рухването на неговото президентство, защото той се въздържа от акция, до момента в който се опитваше да позволи безпокойството.

През това време Rosalynn Car ter се опита да поддържа брачна половинка си, като приказва в 112 града в 34 щата по време на a 44-дневна обиколка.

Нейните речи и нападения в crow на ds се приписва, че са помогнали на Картър да победи кандидата от Демократическата партия Тед Кенеди на първичните избори през 1980 година, макар че той загуби с голямо болшинство от Рейгън на общите избори.

Нейният интерес към проблемите на психологичното здраве произтича от началото на 70-те години, когато тя стартира да осъзнава дълбочината на казуса в Грузия и нежеланието на хората да приказват за това.

Като първа дама на Грузия, тя беше член на губернаторска комисия за възстановяване на услугите за психологично болните.

Източник: Информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР